Автор
Цвета Герчева

Пробвайте този режим за детоксикация и ще се изненадате от ефекта

Напоследък все по-често се говори за това колко важна е детоксикацията, но знаем ли как точно да проведем един разтоварващ и пречистващ режим? На първо място е важно да изхвърлим киселинните храни от организма. Те са много опасни, защото прекалената им консумация нарушава баланса в тялото и повишава киселинността. По този начин се нарушава работата на клетките в тялото - те не транспортират достатъчно ефективно полезните вещества и не могат да изчистят достатъчно бързо вредните. Какъв е резултатът - организмът се задръства с токсини, които клетките не могат да изхвърлят.



Ако се запитаме има ли начин това да се предотврати, отговорът е да! Детоксикиращият режим помага на тялото да се самопречисти. Когато стартираме с този режим, е добре към ежедневното си меню да добавим приема на подходяща хранителна добавка, която да подпомогне работата на черния дроб и бъбреците - органите, които на практика имат най-много работа в процеса на пречистване на тялото.
Ето и един седмичен режим за детоксикация, изготвен от специалисти. Опитайте да го спазвате, независимо дали сте в офиса или на почивка, и ще усетите положителна промяна в тялото ви още на 4-5 ден:



Седмичен режим за детоксикация


Понеделник
Разтоварващ ден. Включва прием на плодови и зеленчукови сокове, чай от ройбос, мента или липов цвят, изворна вода 2-2,5 л

Вторник

Варива и сурови салати, изворна вода 2-2,5 л

Сряда

Речна риба, телешко или агнешко месо (за тези, които не могат без него), амарант, киноа или елда
(за веганите) сурови салати, изворна вода 2-2,5 л

Четвъртък
Само сурови зеленчуци и плодове, изворна вода 1,5 л

Петък

Варива (без картофи) и сурови салати, изворна вода 2-2,5 л

Събота

Термично обработени зеленчуци, кисело мляко или сирене, паста (но без месо), сурови ядки
(орехи, бадеми, тиквено семе), изворна вода 2-2,5 л

Неделя
Меню по желание (без пържено и в количества, наполовина на тези, с които сте свикнали), вода 2-2,5 л.


През целия период приемайте ДИО-РЕНАЛ ДЕТОКС 3 х 1 капсула с 1 чаша вода. ДИО-РЕНАЛ ДЕТОКС съдържа стандартизиран сух екстракт от листа на бреза и корен от глухарче и подпомага работата на черния дроб и бъбреците. Ето защо е отличен помощник по време на детоксикация.

(в материала има продуктово позициониране)