Сигурни ли сте, че знаете всичко за секса и любовта? Ако случайно отговорът ви е да, имайте предвид, че вероятността да грешите може да се окаже твърде голяма.
За да не се чудите какво имаме предвид, по-добре хвърлете едно око на информацията по-долу. От нея освен че ще разширите кръгозора на познанията си, касаещи сексуалния и любовен мироглед на различни общества и народи по света, ще останете и доста шокирани!

1. Бамбукова секс колибка, Камбоджа

Племето креунг от Камбоджа до ден днешен спазва един древен ритуал, според който родителите на дъщеря, навършила 15 години, я изпращат в бамбукова колибка, построена от главата на семейството. Къщичката е разположена на не много отдалечено място от дома на мимичето, но на достатъчно разстояние, за да не се притеснява от родителите си. Там девойката има пълната свобода да води момчета, да прави секс с тях и така да придобие опит в тайнството на сексуалния акт.

2. Секс пред майката, Колумбия

В колумбийския град Кали съществува ритуал, според който сексът в първата брачна нощ между булката и жениха трябва да стане пред строгия поглед на майката на младоженката. Според местния обичай по този начин сключеният брак вече може да се приеме като официално освидетелстван и законен.

3. Женски стриптийз пред избраника на сърцето, Папуа Нова Гвинея

На о-в Бугенвил в Папуа Нова Гвинея жената е тази, която прави първата стъпка при изразяване на желанието си за секс. Без капчица свян тя се приближава към своя избраник и започва да съблича дрехите си пред него като истинска изкусителка. Според местния ритуал това е знак към мъжа, че жената се чувства достатъчно възбудена и иска да влезе в плътски интимен контакт с него.

4. Братска подялба, Хималаите

Животът в някои области на Непал и Тибет е толкова суров, че когато в едно семейство се родят двама или повече сина, те не разделят земите си, а ги запазват, като вземат под покрива си една и съща жена.

Четете още: Една жена с трима съпрузи? Възможно е, нарича се полиандрия

5. Секс учителка

С навършването на 13-та си година момчетата от тихоокеанския о-в Мангая (остров, разположен в най-южната част на островите Кук), придобиват правото на лична секс учителка сред зрелите жени. Тя трябва да посвети невръстния малък мъж в тайнството на сексуалните взаимоотношения между мъжа и жената. Важен момент от обучението са уроците, в които тя му разкрива всеки един детайл от женското тяло и начина, по който той трябва да го стимулира, за да направи удоволствието за своята бъдеща жена максимално.

6. Разрешена изневяра, Индонезия

По време на празника Пон в Индонезия, който се отбелязва седем пъти в годината, почитащите го пътуват до свещената планина на остров Ява. Там всички те правят секс не с половинката си, а с чужд съпруг или съпруга. Според обичая разрешената изневяра носи късмет и богатство в брачния живот.

7. Секс обучение, Индия

В някои райони на Централна Индия съществува древният ритуал Готул. Според него всички млади момичета и момчета от дадено племе се събилат на едно място, където биват просвещавани в тънкостите на танците, песните, морала и... любовните ласки, без последното да изключва установяването на интимен акт. След като изпиват известно количество алкохол с цел да се намали вероятността от забременяване, девойките правят секс с различно момче всяка нощ. В случай че някоя от тях забременее и не се знае кой е бащата, детето бива осиновявано от цялото племе.

8. От брак по принуда до брак по любов, Нигер

Племето Уобаабе е изтъкано от пъстра серия традиции и обичаи, свързани с брака, любовта и секса. Т. напр. още с появата му на бял свят, бракът на новороденото вече е уреден с неговия братовчед/братовчедка. На празника Геревол обаче мъжете и жените имат право да избягат от предопределения им интимен партньор по време на един доста интересен ритуал. На него жените застават в кръг, а мъжете, облечени в специални ритуални одежди и с боядисани лица, демонстрират открито физическите си мъжествени характеристики на жени, които си избират. Ако избраните жени си харесат нов мъж и избягат заедно с него, без сегашният да ги хване и задържи, новата двойка може да бъде призната от племето за официална. Този обичай се нарича „брак по любов“.

9. Специална книга със секс пози за младоженците, Япония

За японците на секса винаги се е гледало като на нещо изключително красиво и възвишено. До ден днешен те все още следват напътствията от книгите, посветени на плътската наслада. Любовната игра е много бавна и почти граничеща с ритуал. Според указанията преди секс жената трябва да събере косата си на кок, за да разголи шията си. Според японците разголената женска шия влияе на мъжа като мощен афродизиак, увеличавайки възбудата и удоволствието от секса. В страната на изгряващото слънце всички младоженци получават богато илюстрирана книга с всички възможни секс пози. По традиция младоженците поставят книгата под възглавницата, с което вярват, че присъствието й ще ги дари с вълшебна и несравнима първа брачна нощ.

10. Бодване с игла, Тайланд

И на финал, хванете се здраво (за стола), защото тази новина наистина ще ви шокира. В Корея съществува практика, при която мъжът бодва леко с игла пениса си. Корейците вярват, че това води до подобряване ерекцията на мъжа.