Автор
Woman.bg

Какъв тип женственост носиш според зодията?

Всички казват „Жената трябва да бъде женствена“. Но какви са женствените жени? Най-различни! Женствеността има много лица и всеки един зодиакален знак се отличава със своя специфична женственост.

Овен

Жените-Овни са същински амазонки, които са свикнали да взимат всичко от живота. Действат по схемата „Помогни си сама, за да ти помогне мъжът“ и предпочитат да се презастраховат, изказвайки ясно предпочитанията си пред партньора. Представителките на този знак са не само родени ловци и воини, но и много импулсивни дами. Първо ще ви притиснат до стената, пък чак после ще видят по-внимателно кого точно са уловили.

Телец

Жената-Телец е истинска богиня. Първо – представителките на този знак по някакъв необясним начин винаги получават това, които искат. Второ – те обичат друг човек да прави жертви за тях. И трето – жената-Телец като всяка богиня не е твърде добра. Но като цяло не е и лоша. Просто такава й е работата – тя на всекиго може да спретне както персонален рай, така и персонален ад. Ако обаче изпрати някого в ада, това ще е заслужено, бъдете сигурни.

Близнаци

Нимфетка. Жената-Близнаци е вечната тинейджърка, която сякаш никога няма да порасне. Тя може да има куп деца, мъж, сериозна работа и редица ангажименти, но при това ще е същата бунтарка, която не я свърта на едно място. За жените-Близнаци играта е смисъл на живота им – особено на млади години. Въпреки острия им ум те са романтични и дори донякъде сантиментални.

Рак

Жената-Майка. Представителките на този знак обграждат с майчински грижи всички, които смятат за близки. Онези, които смятат за по-далечни, също могат да разчитат на подобно отношение, но само когато много се нуждаят от него. Тази загриженост е абсолютно безгранична – Ракът би защитил близките си от всякакви опасности. Обичаният от жена-Рак е истински късметлия.

Лъв

Кралицата. Женствеността на Лъвицата е наистина царствена, защото там, където тя се появява, всички други жени престават да съществуват. И няма значение, че понякога само Лъвицата смята така. Впрочем тя наистина има редица неоспорими достойнства, така че можем да й простим тази слабост. Но не забравяйте, че кралиците могат да пратят неугодните хора на бесилото. Затова хвалете Лъвицата по-често и задълго ще останете сред фаворитите й.



Дева

Мъдрата жена. Тя е онази мъдра жена, която всички искат да станат, но малцина успяват. Девата знае какво е истинската мъдрост – желязна логика, аналитично мислене, шпионска наблюдателност и феноменална памет. Девата притежава всичко това. И точно затова винаги е на висота.

Везни

Жената-Везни е същинско момиченце, раним ангел, същество, което трябва да защитите от злия и бездушен свят, нежно и трепетно създание, което всички се страхуват да не обидят. Представителките на този знак са до голяма степен отнесени в облаците – много четат, романтични и впечатлителни са, живеят в свой свят и са отявлени интроверти. Ако успеете да попаднете в този техен свят, да знаете, че сте късметлия!

Скорпион

Жената-вамп. Тя е три в едно – фатална жена, вещица и секс-бомба. Жената-Скорпион съчетава в себе си успешно всички качества, които е прието да се приписват на жените – при това без оглед на това дали са положителни или отрицателни. Общо взето тя е едно прекрасно, но коварно и необяснимо същество, при това крайно привлекателно. Убийствена женственост. Мъжете си губят ума по такива жени.

Стрелец

Куртизанката. Жената-Стрелец умее да бъде женствена. Но само когато това й трябва за нещо. В тези моменти тя е еталон за женственост. Рибите, Лъвиците и Раците остават на заден план, когато Стрелецът активира режима „аз съм нежно момиче“ – всички наоколо падат подкосени. Но жените-Стрелци рядко използват този трик. Те си имат предостатъчно други таланти.

Козирог

Музата. Това е истинската муза, за която мечтаят художниците и която възпяват поетите. До такава жена мъжете забравят за всичко и започват да творят. Жената-Козирог със самата си поява е способна да накара мъжа да изпълни най-съкровените й желания. Той може да се нагърби с финансовите й проблеми или да се превърне неволно в мениджър и организатор на живота й, фокусирайки цялото си внимание върху тази задача.

Водолей

Тя е едновремешния идеал за жена – „спортистка, комсомолка и истинска красавица“. Но женствеността на жената-Водолей е променлива, както впрочем и всичките й други качества. Едно обаче остава неизменно – Водолеите винаги живеят на пълни оборота и никога не стоят на едно място. Точно това привлича мъжете към тях – тази неуловима дама може да е с теб, и същевременно сякаш да не е. Човек постоянно трябва да се бори за нея и тя няма да го остави да скучае.

Риби

Актрисата. Днес ви се усмихва, а след известно време, ако случайно я обидите, ще покаже зад съблазнителните си устни ред остри зъби. По-добре не ядосвайте жената-Риби, иначе приятното общуване за миг ще приключи и лошо ви се пише! При това тя може да ви захапе и тогава, когато изобщо не го очаквате.

автор: Ива Петрова