Автор
Цвета Герчева

Чадърът, който пази от дъжд и лошо настроение

Напоследък много си мечтая да съм като Мери Попинз. Сещате се - онази "палава" детегледачка от едноименния роман, която щом я стегне шапката, си хваща чадъра и отлита с него през прозореца. Ако трябва да съм съвсем честна - под влияние на тая щура литературна личност съм съсипала точно 5 чадъра в опит да полетя от крушата в двора. Е, тогава нямахме модели с карбонови спици и след всички проведени експерименти ме наказаха сериозно - без шоколад за два дни.


Сещам се за тази история, докато се разхождам из notosgalleries - най-големия мултибранд магазин у нас. Наскоро мернах на витрината уникална кафява чанта на Ralph Lauren и сън не ме лови да не я купи някой. Затова в първия удобен момент минавам да видя това съкровище и да се уверя, че вече си имам подарък за Коледа (като се замислите хич не е толкова далече ).

Докато се разхождам в тоя тъй греховен моден храм пълен с изкушения обаче, се заглеждам в една уникална палитра от цветни чадъри.


Марките са ми почти непознати, затова разпитвал усмихнатото момиче от модния департамент. Консултантките в notosgalleries винаги са толкова в час с брандовете, че ми е приятно да си бъбря с тях даже и да нямам никакво намерение да си купувам нещо.

Италианските Perletti се оказват голямо откритие - имат уникално добри механизми, принтовете са много идейни и най-вече няма да ви оставят след първата по-сериозна буря...ех, да продаваха и такива мъже, щеше да е супер.


И макар компактните модел да са много функционални, решавам да разгледам и по-големите, тип "бастун" чадъри. Има страхотни принтове, които наистина грабват окото.


Има и чадъри - бижута, като този от линията Maison Perletti. С фина препратка към римския императорски двор и първите изсечени златни монети, с уникална дръжка с малко вградено бляскаво камъче и с арт закопчалка, която прилича повече на гривна за ръка, отколкото на аксесоар за чадър - моделите са наистина впечатляващи. И много стилни. Просто не може да имате хубава чанта и от нея да извадите някакъв лош чадър, нали? Вярвам че дяволът е в детайлите, затова решавам да купя няколко чадъра-бижута за любимите ми чанти.


Истината е, че преди да си тръгна, забърсах един стенен часовник. В Home департамента на notosgalleries има точно такъв, какъвто търся от доста време.
А пък както казвали още в древния Рим - Omnia tempus habent (Всичко има своето време). Имам ужасното чувство, че коледните подаръци тази година ще подранят.
Разходете се в notosgalaleries в София Ринг Мол и съм сигурна, че и вие ще придобиете това чувство. Много бързо!