Автор
Woman.bg

4 от най-нелепите заблуди за секса през вековете

1. По време на Викторианската епоха хората не правели секс

Съществуват някои странни заблуди относно сексуалните възприятия на хората по времето на Викторианската епоха. Показването на женските глезени например се смятало за проява на безсрамно поведение. Сексът пък се превръщал в мисия невъзможна, поради огромния брой фусти, които дамите били принудени да обличат според модните стандарти по онова време. Според други слухове пък кралица Виктория посъветвала дъщеря си в навечерието на първата й брачна нощ да се отпусне назад, докато прави секс с младоженеца, и да не мисли за нищо друго, освен за Англия. Има дори и такъв мит, според който викторианците покривали краката на масите си, защото приличали на гола женска плът.

Честно казано, сами може да се убедите, че подобни твърдения са пълен абсурд, имайки предвид, че именно през Викторианската епоха броят на населението в Англия значително се увеличил. Относно краката на масите, викторианците ги покривали толкова добре, колкото жените бръснели краката си. Да, дамите през епохата на кралица Виктория ходели с небръснати крака. Колкото до това, което кралицата казала на своята дъщеря, съществува дневник, в който височайшата дама описвала в най-впечатляващи подробности сексуалните преживявания със съпруга си.

2. Първите заселници на Америка били пуритани

В учебниците по история на САЩ пише, че първите заселници на Америка били пуритани, или с други думи казано – група сексуално потиснати религиозни фанатици, както били възприемани погрешно. Така в съзнанието на учениците остава представата, че хората от онова време гледали на секса като на нещо пошло и срамно. Всъщност тези ранни заселници на Америка били част от една много по-голяма група - поддръжници на Англиканската църква. Движението се казва пуританство, а целта му е да наложи в религиозната практика на християнството идеи, отличаващи се от тези в католицизма. Но историята е дълга и тук не ни е думата за нея.

Въпреки че на секса между неомъжените двойки се гледало като на престъпление в пуританското общество, то едва ли го е забранявало. Според някои проучвания, 1 от 3 пуритански жени са били вече бременни по време на сватбата си. Шансовете да забременеете от първи път са изключително минилани, така че сами си направете извода.

3. Евреите правели секс през дупка на чаршаф

Според ортодоксалните еврейски закони сексът трябвало да се прави през дупка на чаршаф между двамата, за да няма допир между телата.

Ако трябва да се вярва на този абсурд и го обвържем в сексуалния му контекст, това означава, че еврейските мъже никога през живота си не са докосвали гола женска плът.

4. Жените в миналото не изпитвали оргазъм

Според тази теория до появата на модерния феминизъм мъжете използвали жените си за собствено удоволствие, без изобщо да са си правели труда да задоволяват половинките си сексуално.

Женският оргазъм има широка история, далеч преди възходът на фройдизма да превземе съзнанието на хората. Дори през Средновековието се вярвало, че жената ще зачене, само ако и двамата партньори са достигнали до кулминация по време на сексуалния акт. Според тогавашните възприятия, които всъщност изобщо не били далеч от истината, липсата на оргазъм от единия или и от двамата партньори, можело да доведе до нарушаване на детеродните функции при жената и да доведе до редица гинекологични проблеми и при двамата. Ние пък сме щастливци, че живеем във времена на иновации и открития, в които съвременната наука доказа най-сетне правотата на досетливите ни предшественици.

Четете още: 5 мита за секса и мъжете