Днес ще разгледаме факти, които почти никой не знае за любимия ни комедиен сериал „Приятели“. И въпреки че голяма част от децата на 90-те, а и не само, израснаха с този култов сериен филм и вероятно повечето от вас знаят всяка серия наизуст, има много неща, които не знаят за него. Да видим кои са те.

1.Всъщност сериалът не е трябвало да се казва „Приятели“

Преди да бъде решено категорично какво ще бъде името на продукцията, създателите имали няколко идеи: „Кафе Инсомния“, „Шест от една страна“ и „Приятели като нас“.

2.Фонтанът от шапката на сериала не е истинско място в Ню Йорк

Фонтанът е декор в студиото на Уорнър Брос в Калифорния.3.Никой от актьорите не харесва песента от сериала

Преди време Дженифър Анистън разкри, че актьорите били принудени да танцуват под звуците на песента във фонтана, но никой от тях не е искал да го прави.

4.Преди излъчването на първи епизод те отпразнували последната си нощ като неизвестни

Екипът отишъл на изискана вечеря, за да полеят последните си снимки като неизвестни.5.Кортни Кокс наистина е вманиачена по чистотата

Tочно както Моника.

6.Първоначално главните роли били четири

Фийби и Чандлър е трябвало да бъдат поддържащи персонажи, но по-късно сценаристите променили решението си. Какво ли щеше да бъде, ако не ги виждахме във всяка серия? Може би сериалът нямаше да е толкова цветен и забавен.

7.Моника и Джоуи е трябвало да бъдат двойка

Според Марта Кауфман, един от създателите на сериала, Моника и Джоуи е трябвало да бъдат погълнати от магията на любовта. Представяте ли си?

8.Имената на героите са вдъхновени от „Всички мои деца“

Чандлър е от семейство Чандлър. Рейчъл Грийн е от Джанет Грийн, Рос е от Рос Чандлър, Моника е от Моник, Джоуи е от Джоузеф Мартин и Фийби е от Фийби Тайлър.9.Ханк Азария е трябвало да бъде в ролята на Джоуи

Помните ли Дейвид? Голямата любов на Фийби, която я изоставя, за да реализира мечтите си в Минск. Да, той е трябвало да бъде в ролята на Джоуи и се е явявал два пъти на прослушване за нея.

10.Джейн Линч е трябвало да бъде Фийби

Тя и Кейти Грифин били поканени на прослушване за ролята на Фийби.

11.Дженифър Анистън често се успивала за снимки

Актрисата признава, че Дейвид Шуимър, който беше в ролята на Рос, й помагал като я събуждал за снимки.12.Лиса Кудроу мразела свиренето на китара

Как така? Това е любимата вещ на Фийби! Първоначалната идея била тя да свири на бонгос.

13.Брус Уилис се включва в сериала, заради загубен бас

Той губи облог от Матю Пери и това е причината да се включи в „Приятели“ и да дари хонорара си за благотворителност.

14.Легендарният диван в кафенето е намерено в мазетата на студиото на Уорнър Брадърс

Диванът, на който приятелите от сериала прекарват почти цялото си всекидневие е бил приготвен за изхвърляне. Но ето, че съдбата му се усмихва и той става основна част от декора на продукцията.

15.Голямото порцеланово куче е на Дженифър Анистън

Любимото куче на Джоуи и Чандлър, което красеше апартамента им, всъщност е било подарено на Дженифър Анистън ден преди началото на снимките за сериала, за да й носи късмет.

16.Когато Кортни Кокс се омъжи, всички имена на актьорите бяха изписвани с трето име Аркет

Всъщност това не е грешка, а просто начин да отпразнуват сватбата на Кортни и Дейвид Аркет, които се ожениха през 1999 г.

17.Кортни Кокс е единствената актриса, която не получи награда „Еми“ за участието си в сериала18.Джъстин Тимбърлейк изявявал желание да се снима в сериала

Певецът е бил на няколко срещи с Дейвид Крейн, който е един от създателите на продукцията. Той разкри, че екипът е искал да даде роля на Джъстин, но не намерили подходящ персонаж за него.

19.Финалът на „Приятели“ натъжил Матю Пери толкова, че той пропушил отново

„Бях спрял цигарите за 4 години и се справях успешно, докато не дойде краят на сериала. Последните две седмици, в които заснемахме финалните сцени запалих отново, защото бяхме свикнали да прекарваме цялото си време заедно, беше тъжно“, споделя актьорът пред „Vanity Fair”.20.Дженифър Анистън била на косъм да откаже участие в последния сезон

„Исках да се оттеглим, докато хората все още ни обичат и сме на върха. Често си мислех какво повече може да покаже Рейчъл“, споделя Дженифър.

21.Създателите от начало планирали Рос и Рейчъл да се съберат и да останат заедно завинаги

„Десет години държахме зрителите в напрежение какво ще се случи с Рос и Рейчъл, но всъщност бяхме решили, че няма причина те да не останат заедно“, разкрива Дейвид Крейн.

Четете още: 10 психологически трика, с които няма да позволите да ви манипулират