Автор
Woman.bg

Къде трябва да пътешествате според зодията

Пътешествията са най-добрият и ефикасен начин да се откъснем, макар и за малко, от проблемите и сивото всекидневие. Те са чудесна възможност да опознаем себе си и света. Ако планирате в скоро време бягство от реалността, ще ви помогнем със списъка, който сме подготвили с най-подходящите локации за всяка зодия. Разберете къде ще се чувствате отлично, според характеристиките, които носите със знака, под който сте се родили.

Овен

Етиопия

И въобще навсякъде, където има много планини. Енергичният Овен рядко успява да си отпочине качествено. Обикновено след пътешествия на него му е необходимо време, за да се възстанови от новите преживявания. Представителите на тази зодия обичат адреналина и местата, на които усещат опасността. Това ги кара да се чувстват живи. Именно затова е добре да изкачват планини и да си правят разходки в гората.

Телец

Гърция

Телците са щастливи, когато са заобиколени от лукс и хубава храна. Обожават пътешествията и спокойствието, което им носят. Но когато преценят, че са прекалили с угощенията, непременно прекарват няколко часа във фитнеса. Гърция е сред най-подходящите за тях дестинации – красиви плажове и планини и много хубава храна.

Близнаци

Токио

Натоварените и шумни места, които готвят изненада от всеки ъгъл са истинско щастие за любознателните Близнаци. Те обичат вниманието им да бъде ангажирани постоянно и за тях не представлява проблем да отидат на почивка сами. Представителите на тази зодия знаят как да се забавляват и да прекарват времето си по интригуващ начин. Те обожават да са в сресата на хаоса и оживлението.

Рак

Канада

Раците обичат да прекарват време с близките и семейството си и да създават спомени заедно. Ако усетят хармония и спокойствие на дадено място, то те ще се връщат често или поне ще изпитват това желание. Също така за тях е важно най-близките им да се чувстват добре. Те са толкова привързани към семейството си, че за тях то е по-важно от всичко, дори от собственото им щастие. Подходяща локация за тях са красивите реки и езера, каквито има в Канада, а и не само.

Лъв

Бразилия

И по-специално Рио де Жанейро. За Лъвовете ваканцията е времето, в което да грабят с пълни шепи от живота и да се забавляват като за последно. Въпреки че всъщност те са спокойни и във всекидневието си предпочитат тишината, когато се подготвят за пътешествия, те непремнно търсят начин да се разнообразят. И тъй като те обичат блясъка и цветните преживявания, Рио де Жанейро е тяхното място.

Дева

Швеция

Когато представител от тази зодия предприеме пътуване, то той наистина ще направи всичко възможно да избяга от всичко и всички поне за малко. Девите не обичат шума и препълнените улици, когато пътуват някъде. Предпочитат красивите гледки, спокойните места и уединението. Швеция е чудесно място за тях - спокойно, подредено и красиво.

Везни

Будапеща

Везните обичат да следват любопитството си и да посещават места с интересна история. Те изпитват силна нужда постоянно да научават нови неща за света, но в същото време да усещат и спокойствие. Будапеща е едно от най-подходящите места за тях.

Скорпион

Камбоджа

Скорпионите си падат по емоционалните и духовни преживявания. Обичат места с пленителна атмосфера и история. Също така те рядко се ограничават, посещавайки само едно място. Обикновено пътуванията им са дълги и наситени с много преживявания, които дори не са очаквали. Ако сте тръгнали на пътешествие със Скорпион, бъдете готови за всичко.

Стрелец

Африка

Нищо не привлича Стрелците толкова, колкото свободата. Чувстват се спокойни, когато просто се наслаждават на дивата природа и не се налага да се съобразяват с нищо и никого. Те са пътешественици по душа и е много вероятно, когато влезете в спалнята им там да намерите най-различни талисмани от цял свят, както и карта, на която да са отбелязани местата, които са (или които все още не са) посетили. За тях комфортът не е от значение, стига да научат нещо ново за света и да усетят сладкия вкус на свободата. Именно затова Африка би ги накарала да се почувстват отлично.

Козирог

Карибите

Както всичко в този живот, така и ваканцията си Козирозите планират отдалеч. При тях винаги всичко е ясно разчертано и изпипано, за да сведат възможността за провал до минимум. Козирозите обичат да уреждат всеки детайл от почивката си и след това да се наслаждават на резултата от добрата си организация. Те ще запазят места във възможно най-хубавия хотел с красива гледка, ще разучат най-добрите ресторанти и просто ще се любуват на спокойния живот.

Водоелй

Африка

Водолеите и Стрелците са подходяща компания за пътешествия. Родените под знака на Водолея също ценят високо свободата и природата. Понякога те се чувстват много по-свързани и близки с дивите животни, отколкото с хората и често имат нужда да избягат от реалността и просто да поразсъждават за смисъла на света.

Риби

Шри Ланка

Рибите обичат крайностите. Както могат да се отдадат на забавления до зори, така могат да прекарат много време насаме със себе си, наслаждавайки се на тишината. Когато пътуват, обикновено предпочитат второто и затова би им се отразило добре една йога екскурзия до Шри Ланка.

Четете още: По какво сте луди? Според зодията...