Автор
Ива Петрова

Ким Бейсинджър – една незалязваща икона на 70

Oслепитетелната Ким Бейсинджър навършва 70 години днес, 8 декември. Родена е през 1953 г. През 1976 г. дебютира в киното с роля в един от епизодите на сериала „Ангелите на Чарли“.

View post on Instagram
 

Печели световна слава като „момичето на Бонд“ от филма “Никога не казвай никога“ (1983) с Шон Конъри и с еротичната си роля в „Девет седмици и половина“ (1986), където си партнира Мики Рурк.

Следват роли в "Батман", "8-ма миля", "Поверително от Ел Ей" и много други.

View post on Instagram
 

За играта си в "Поверително от Ел Ей" тя получава "Оскар" и "Златен глобус" в категория "Най-добра актриса в поддържаща роля".

Освен със силната си филмова кариера ще запомним Бейсинджър и с изявите й в модния бранш.

Много фирми я наемат за рекламно лице, а през 80-е и 90-е почти няма бранд, който да не си е сътрудничил с лъчезарната Ким.

Едва 17-годишна звездата печели конкурса за красота в родния си щат и е и избрана е за "Мис Джорджия". Участва и в конкурса "Мис Америка". Това е и времето, в което Бейсинджър прави първите си стъпки в света на модата.

През 70-те тя е един от най-популярните и най-търсени модели в САЩ.

Лицето й се появява върху десетки корици на водещи модни и женски издания като Esquire, Vanity Fair, Playboy, Cinema Magazine и много други.

Запознава се с гримьора Рон Бритън по време на снимките за нискобюджетната драма „Трудна страна“ (1981) и се жени за него. Освен това позира гола за сп. „Плейбой“ през знаковата за нея 1983 г. Развежда се с Бритън през 1989 г.

На снимачната площадка на филма "Вечният жених" Ким се запознава и влюбва в актьора Алек Болдуин, който става неин съпруг и баща на Айрленд. Това е първото ѝ и единствено дете, което Бейсинджър ражда на 42 години.

View post on Instagram
 

Актрисата е вегетарианка и защитничка на правата на животните. Баба й е отчасти чероки.

Днес Ким Бейсинджър продължава да бъде една от най-добре платените актриси в Холивуд, която не спира да се радва на любовта и възхитата на милиони киномани по света.

Джулия Робъртс: Ако обичаш някого, кажи му го още сега на глас
ЗВЕЗДИ
Автор Woman.bg

Джулия Робъртс: Ако обичаш някого, кажи му го още сега на глас

Автор Woman.bg