Автор
Люблена Папазова

Трябваше ли Криско и Слави да ни показват как се прави?

Точно по Великден Слави и Криско пуснаха дълго чаканото си общо парче, което първоначално пазеха в тайна. Любимият рапър на младите само загатна в социалните мрежи, че е направил дует с не по-малко известен изпълнител, но не разкри кой е той. Името на Слави обаче нямаше как да остане дълго скрито в проекта, озаглавен „Гледай как се прави”. И ние наистина видяхме. Убедихме се, че рецептата за безапелационен хит е проста, но ефикасна: бийт звучене от Криско, мачовски жалби от Слави, 20 полуголи плеймейтки и лъскава лимузина. Само че това е на повърхността.

Трифонов и Талев ни показаха как се прави по няколко направления. Първото и най-шокиращото поне за мен - Слави надмогна егото си, участва като обикновен певец в песен, която не е дело на „Ку-ку бенд” и дори не е продуцирана от неговата фирма. Трифонов от десетилетия не е бил просто изпълнител и актьор в чужд клип, какъвто го виждаме в „Гледай как се прави”. Заслужава поздравления за смирението, от което в момента трупа над 4 милиона гледания само в ютуб.

Криско също не остана по-назад и също ни показа как се прави, като затвърди славата си на най-успешния музикален продуцент и едновременно с това на машина за хитове. И музиката, и текстът, и аранжиментът на парчето са негови и след успеха му той за пореден път ще бъде заринат от поръчки от други изпълнители да им напише песен. Младият габровец се скъсва от бачкане и това заслужава нашите аплаузи, независимо дали слушаме този тип музика или не. Продуцентската му компания, която се грижи за едни от най-вървежните млади звезди у нас, скоро ще има ново попълнение и така след поредния хит и поредния новак Талев се превръща в истинска музикална империя, с която вече се съобразяват Пайнера, Саня Армутлиева и всички останали.

Така че трябваше Слави и Криско да ни покажат как се прави… успех, за да го разберат най-после и самодоволните политици, и вечно разярените интелектуалци, и дори майсторите, които все нямат време. Изисква се просто всеки да се занимава с това, от което разбира, да се отдава на 100 процента, да подтисне самочувствието си и да си знае мястото. И въобще не е важно да харесвате парчето, слушайте си Вагнер, но си тежете на мястото, като Трифонов и Талев.

Четете още: Слави Трифонов: Дивна трябва да отиде в затвора, ако вината й се докаже