Автор
Woman.bg

Ще се влюбите в нея! Принцеса Шарлот на 3 години (Снимки)

Очарователната принцеса и второ дете на принц Уилям и Кейт Мидълтън – Шарлот, днес навършва 3 години.

За първи път на белия свят малката чаровница проплака на белия свят на днешния ден през 2015 г., точно в 8:34 часа, със съвършените мерки на принцеса - 3.760 кг. Тя е четвъртата по линия за наследяване на трона.

Тази година рожденият ден на малката принцеса бе отбелязан заедно с по-голямото й братче Джордж и най-новия член на кралското семейство - новородения принц - Луис Артър Чарлз.

С неговата поява на бял свят малката красавица дори влезе в историята на британската империя, като се оказа първата кралска рожба от женски пол с право за унаследяване на престола по реда на раждането си.

Според новото законодателство полът на най-новото бебе в кралската фамилия (който в случая е мъжки) няма да засегне мястото й в линията на наследяване на трона. Въпреки че Кейт Мидълтън и принц Уилям приветстваха момче, тя остава на четвърто място след принц Джордж и преди принц Луис, отстоявайки правата си като по-голяма сестра.


Не за първи път принцеса Шарлот печели сърцата на цялата британска нация, този път като помаха с малката си ръчичка на множеството, събрало се пред болницата, в която нейната майка тъкмо беше родила братчето й Луис.

За своята крехка възраст тя вече е посещавала Берлин, Франция и Канада по време на официални визити на родителите си и ски почивки.

Четете още: Най-накрая! Принцът вече си има име