Автор
Роси Кацарова

Тайните за перфектна фигура на слабите жени!

Лятото е в разгара си, слънчевите дни предстоят и е време да започнем да се чувстваме добре в собствената си кожа!

И понеже всяка дама иска да изглежда перфектно на плажа, а в дните преди отпуска често се замисляме, че това не е точно така - ето кои са тайните на слабите жени, благодарение на които те се радват на стройната си фигура. Превърнете тези ежедневни хитринки в свои навици и се похвалете със стройно и стегнато тяло още това лято!

Кажете "Да" на закуската

"Закусвай като крал, обядвай като принц, вечеряй като просяк" – всички сме чували тази поговорка и ако искаме да се радваме на красива фигура, трябва да се придържаме към нея.

Закуската сутрин влияе добре на фигурата, защото забързва метаболизма, сочат проучвания.

Освен това е доказано, че ако денят започне със закуска, се спомага термогенезата - метаболитният процес на храносмилане и транспортиране на храна.

Хората, които закусват, също така имат по-малък апетит в останалата част от деня в сравнение с тези, които пропускат сутрешното хранене. В резултат закусващите приемат по-малко калории за деня, сочат много проучвания.

Друга важна подробност е да закусвате всеки ден по едно и също време. Това прекратява складирането на мазнини в тялото и активира горенето на калории.

Повече вода = по-слаба фигура

Водата също е от факторите, които засилват метаболизма, като диетолозите са категорични, че ако искате да се сбогувате с излишните килограми, трябва да пиете между 1.5 и 2 литра вода на ден.

Пиещите по 1-2 чаши вода половин час преди хранене се засищат от по-малко количество вода и мазнините в тялото им са с до 30% по-малко от тези, които не пият вода, сочи проучване проведено в САЩ.

Бъдете физически активни

Нека си го кажем – няма как да отслабнете, ако не се движите.

Кардиото на гладно е враг номер едно на мазнините и в частност на отпуснатото коремче. Затова ако искате да изваете мускулатура в тези области, колкото и странно да ви звучи – трябва да наблегнете на тичането в парка и по-конкретно на кроса на гладно.

Вдигането на тежести също не е за пренебрегване, защото то увеличава горенето на мазнини и забързва метаболизма, като ефектът от него се запазва не само в деня на самата тренировъчна сесия, но дори и на следващия.

Повече смях, по-малко килограми

Отдавна се знае, че смехът е здраве. Но ето, че той оказва благоприятно влияние не само върху здравословното ни състояние, но и върху фигурата ни.

Силният смях увеличава разхода на енергия, сочи ново проучване. 10 минути забързват сърдечния ритъм и повишават до цели 20% изгарянето на натрупаните в тялото мазнини.

Изхвърлете излишната вода от организма

За да бъде тялото ни в кондиция, освен закуската, спорта и усмивките, важно е да се погрижим и за правилната детоксикация на организма, особено в топлите дни на лятото.

Как обаче може да се случи това? Като помогнем на организма да изхвърли излишната вода, която често трупаме в следствие на свободните радикали и отровите, които ежедневно поемаме.

Животът в големия град от години не е безопасен за тялото, а храната ни става все по-вредна.

Ето защо през лятото е идеалното време да направим един бърз курс на детоксикация на тялото.

В битката ни с токсините ни помагат най-много билките и натуралните екстракти, а сред най-ефикасните дарове на природата са брезата и глухарчето.

Именно те влизат в състава на Дио-Ренал Детокс - хранителна добавка, която се грижи за изхвърлянето на ненужната вода от организма.

Дио-Ренал Детокс подобрява работата на бъбреците и спомага за премахването на целулита, като стимулира кръвообращението в кожата и подобрява храносмилането.

(в материала има продуктово позициониране)