Автор
Woman.bg

Брак в орбита около Луната: Мисията възможна

Какво по-подходящо, романтично и незабравимо място от орбитата около Луната да поискате ръката на любимата!

Само си представете – двамата влюбени, притиснати един до друг, отправили замечтани погледи към звездите и... голямата кръгла месечина. Той поема ръката ви в своята топла длан, поставя красивия пръстен на нея, а вие сте на седмото небе от щастие – в преносния и в буквалния смисъл на думата. Не, не се намирате на Земята, а в орбита около... Луната, наслаждавайки се отблизо на огромните й кратери.

Това не е фантастичен кадър от предстоящия нов филм в кината, а романтично пътуване, което ще се превърне в абсолютна реалност от пролетта на 2022 г.

Докато летите над лунната повърхност, в духа на любовното приключение, около вас тематично ще звучи песента на Франк Синатра - Fly Me To the Moon („Отведи ме до Луната”).
Идеята да предложиш брак в Космоса е на французина Никола Гаро, собственик на брачна агенция.

„С жена ми гледахме филма "Аполо 13" и тя ме попита дали от любов бих й подарил Луната. Има такъв израз на френски език. Аз съм инженер по аеронавтика, затова веднага се свързах с американски специалисти, които подготвят космически туристи”, разказва той.

Възможността да предложат брак на половинката си в орбита около Луната на желаещите ще струва 125 милиона евро. С тази идея парижката агенция иска да „предостави най-лудото и най-необикновено предложение за брак през последните 13,8 млрд. години”.

За да предприемат това фантастично пътешествие около Луната обаче, ентусиастите ще трябва да преминат през 12-седмична подготовка в космическия център "Кенеди", Флорида.

Космическият полет с продължителност една седмица ще бъде oсъществяван на борда на автономна капсула, позволяваща на двамата влюбени да пътуват сами. Капсулите с влюбените ще бъдат изстрелвани от „Кейп Канаверал”. Траекторията на полета ще е като на "Аполо 8" през 1968 г. – първата пилотирана мисия, достигнала лунна орбита. Kапсулата ще достигне до 38 000 км/ч. Допълнително ще бъде оборудвана и с осем камери, за да увековечи yникaлнoто преживяване за двойката.

„3 дни след изстрелването капсулата с двамата влюбени ще бъде на 200-300 километра над лунната повърхност. Това е достатъчно близо, за да се наслаждават на огромните кратери”, отбелязва още инженерът и специалист по брачни церемонии

Резервации за услугата ще се приемат от март 2022 г. Според прогнозите на експерти сред първите клиенти на Никола Гаро най-вероятно ще са двойки от страните с най-много милионери – Съединените щати, Япония, Англия, Германия или Франция.

Четете още: 13 години заедно, а предложение за брак така и няма