Откакто човечеството се запозна с богатия извор на информация, наречен „интернет“, всички ние разбираме и знаем повече по теми като здраве и красота. Съществуват всякакви теории и твърдения, относно въпроси като „Защо имаме пъпки?“, „Как да избегна косопада“ или „Наистина ли косата ми расте по-бързо, само ако я подстригвам често“, затова не можем да кажем със сигурност кой е най-верният отговор. Но с удоволствие ще развенчаем няколко мита, свързани с външния ни вид.

1.Горещата вода отваря порите

Порите не са врати, които можете да отворите и затворите. Освен това горещата температура по-скорро уврежда кожата, отколкото да има положително действие. Може да причини и подуване. Най-доброто, което можете да направите за порите си е да почиствате лицето си, когато се приберете, за да свалите мръсотията, която се е насъбрала върху кожата ви през деня и никога да не заспивате с грим.

2.Гримът причинява акне

Гримът и по-специално фон дьо тенът е известен като един от най-големите врагове на хубавата гладка кожа. Истината е обаче, че е много важно как поставяте грима и дали го махате, веднага щом се приберете вкъщи. Ако използвате чисти четки и измивате макияжа, няма да имате проблеми с кожата.



3.Косата расте по-бързо, когато я подстригвате

Вярването, че ако подстригвате косата си често, тя ще расте по-бързо е много популярно, но не е съвсем истинно. Всъщност растежът на косъма зависи изцяло от неговия фоликул. Ако той е здрав, косата ви ще расте бързо, но ако ви липсват важни хранителни вещества, то тогава и гривата ви ще страда. Растежът на косата зависи от тази част, която се намира при скалпа, а това няма нищо общо с подстригването. В случай, че не се храните добре и ви липсват съществени вещества, ноктите и косата ви първи ще пострадат.



4.Трябва да търкате дланите си, когато си слагате парфюм

Известно е, че е правилно да пръскаме любимия си парфюм върху пулсовите точки по тялото. Изключитлено разпространено е твърдението, че трябва да потъркаме китките си, за да бъде по-траен ароматът. Но истината е, че по този начин помагаме на уханието да се изпари по-бързо.

Четете още: 6 домашни трика за красива и здрава коса