Автор
Woman.bg

5 ужасяващи предсказания на Нострадамус, повечето от които се сбъднаха

На днешния ден през 1503 година се ражда един от най-великите пророци в историята на човечеството - Мишел дьо Нострадам, по-известен като Нострадамус.

Мишел е едно от деветте деца на Рейниер дьо Сен-Реми и търговеца на зърно и нотариус Жом дьо Нострадам. На петнадесетгодишна възраст младият Нострадамус започва да учи университета в Авиньон, където изучава граматика, реторика и логика. След по-малко от година, поради заплахата от чумна епидемия, университетът затваря врати.

Принуден да напусне Авиньон, Нострадамус пътува из страната в продължение на осем години, през което време се посвещава в изкуството на лечението с билки.

През 1529 г. започва да следва медицина в университета на Монпелие. Докато учи, работи като билкар. Не след дълго обаче е отстранен от университета, тъй като според ръководството, билколечението по никакъв начин не кореспондира с медицинските науки и подронва престижа на учебното заведение. До днес се пази документът за отстраняване на прорицателя от университета.

Въпреки забраната, след отстраняването от студентската скамейка Нострадамус не спира да търси тайните отговори, скрити в лечебните свойства на билките. Не след дълго създава своето прословуто „розово хапче“, за което се вярвало, че предпазва от чума.

Междувременно е спохождан от редица видения за далечното бъдеще, които описва в своя най-известен труд "Предсказания" под формата на четиристишия.

Според експертите-изследователи на записките му огромна част от неговите видения за бъдещето са се сбъднали и продължават да се сбъдват с плашеща точност!

Английски превод от 1672 г. (от френски език 1568 г.) на предсказанията на Нострадамус

Смъртта на Анри II, крал на Франция

В стиха на Нострадамус пише, че "младият лъв ще погуби стария, който ще умре в страшни мъки". Експертите са сигурни, че става въпрос за крал Анри II, който е смъртоносно пронизан от негов придворен по време на рицарски двубой. Копието на противника на краля минава през окото му и Анри агонизира 10 дни, преди да издъхне. И двамата мъже са носели щитове с лъвове.

Холокоста

В друг стих се казва, че "от дълбините на запада, в едно бедно семейтво, ще се роди момче, което с думите си ще поведе безумна войа Изток. Изследователите са убедени, че думите силно си кореспондират с биографията на Хитлер.

Атомните бомби над Хирошима и Нагазаки

"Близо до портите на два града, ще има бич, какъвто хората не са виждали. Глад и чума, хора, покосени от стомана, ще ридаят до безсмъртния Бог за облекчение." Така, според интерпретаторите, Нострадамус описва картините от жестоката военна операция, проведена от военно-въздушните сили на САЩ, срещу японските градове Хирошима и Нагасаки на 6 и 9 август 1945 г., по време на Втората световна война.

Атентатът срещу Световния търговски център в Ню Йорк

"Разгромяващ пожар в сърцето на Новия Вавилон ще разтресе земята. Две скали ще воюват дълго време" - така звучи друг стих от Нострадамус, в чиито думи изследователите ясно разпознават зловещия атнентат от 11 септември 2001 г. и рухванетона двата небостъргача.

Америка ще стане на прах

Изследователи смятат, че в едно от четиристишията му, в което се говори за "Голям, безсрамен дърдорко, който ще бъде избран за водач на армия" се визира именно настоящия президент на САЩ - Доналд Тръмп. Това, което буди тревога обаче, е краят на стиха. Там пише: "мостът е счупен, а градът стана на прах". Доста плашещо, нали?

Четете още: Какво идва след 100 години според Нострадамус и Ванга