Автор
Woman.bg

Стаси Айви от снимачната площадка в Торонто

Тази седмица в CINEMA CONFIDENTIAL ни очакват две специални срещи – актрисата Лоорън Лий Смит за ролята на детектив и да снимаш с Гийермо дер Торо и разходка из стуиото на актьора и художник Джефри Винсент Парис.

Документалната поредица на журналистката Стаси Айви стратира новата година с две специални срещи – красивата актриса Лорън Лий Смит и впечатляващия артист Джефри Винсент Парис. Още утре ще посетим снимачната площадка на сериала “Случаите на Франки Дрейк” в Торонто, който ни пренася в 20-те години на миналия век, а две от главните героини са жени детективи. Нещо нетипично за онова време, а освен всичко, две други жени им помагат в разплитането на случаите. В сериала има много истински престъпления, женски отношения, емоционални моменти и забавление.

Главната роля на Франки се играе от канадката Лорън Лий Смит. Родената във Ванкувър актриса е била част от много хитови телевизионни продукции като “The L word”, “CSI: Crime Scene Investigation”, “The Listener”. За последните няколко години тя освен, че се превръща женски детектив, играе и съпруга на Майкъл Шанън в носителя на “Оскар” за миналата година “Формата на водата”. “Снимах два дни с Майкъл Шанън, беше невероятно! Той е може би един от най-дълбоките актьори, с когото съм работила, а Гийермо е може би най-милият и прекрасен голям режисьор, с когото съм работила,” разказва Лорън. “Бях там само за два дни, но можеше да усетиш, че всички се гордееха да бъдат там и знаеха, че са част от нещо много специално. Така че беше страхотно да съм там.” Предстоят ни срещи и с останалите дами от “Случаите на Франки Дрейк”, а у нас се излъчва по канал Epic Drama.

Стаси Айви и Лорън Лий Смит

А в четвъртък актьорът и художник Джефри Винсент Парис ще отвори студиото си и дома си в Еко Парк, Лос Анджелис за Стаси Айви и Диляна Флорентин. Като актьор го познаваме от сериали като “Supernatural”, The Detour”, “Вероника Марс”, “General Hospital”, а рисуването и актьорството вървят за него ръка за ръка. “Като дете рисувах много, това беше един от начините ми да си играя. А като вече възрастен – беше актьорството и рисуването дойде след това. Но то дойде заради актьорството, защото беше нещо, което правех, когато не играех някъде. Избраха ме за филм, който се снимаше в Берлин, когато бях на ранни 20 години. Никога не бях ходил в Европа и помолих да ми платят в брой и да ми вземат билет за Прага след това. Взех парите и обикалях сам из Европа два месеца. Посетих много музеи и прекарах време с майсторите и техните картини и това ми повлия толкова дълбоко в душата, че поисках да рисувам. За мен лично ако подходя към картина или актьорски ангажимент все едно ми е за първи път и през голяма част от времето не съм сигурен какво точно правя, това провокира и много грешки. Но те могат да бъдат магически грешки, щастливи грешки и да ме развият още като артист.” Ще разгледаме провокативната му серия от картини, ще разберем защо хората позират голи за него и защо непрекъснато го избират за латино герой, а той е от Индиана. Самият той ще застане и пред обектива на фотографа Диляна Флорентин за специална сесия.