Автор
Роси Кацарова

Запознайте се Хулиана Авада - новата Евита Перон

След като ви запознахме отблизо с Моника Бабиш – красивата жена на чешкия министър-председател, днес обръщаме поглед към друга половинка на държавен лидер.

Този път вниманието ни се насочва към изящната Хулиана Авада - съпругата на аржентинския президент Маурисио Макри.

Хулиана се ражда в Буенос Айрес през 1974 г. в семейство на емигранти. Майка ѝ е сирийка, а баща ѝ ливанец, но въпреки това Авада се определя като аржентинка до мозъка на костите си.

Завършва английска гимназия в Аржентина, живее в Оксфорд в началото на 20-те си години, но се завръща у дома. Защото обича родината си, а и за да помага на родителите си със семейния бизнес – семейството има текстилна фабрика.

Освен с управлението на фабриката за дрехи след прибирането си у дома Хулиана започва да се занимава и с моделство. Стройната ѝ фигура, убийствено дългите ѝ крака и изразителният ѝ поглед бързо я превръщат в едно от най-търсените за дефилета и фотосесии лица.

На 27 се омъжва за първи път, но само година по-късно се развежда. След това заживява с белгийския граф Бруно Лорънс Барбие. Двамата така и не сключват брак, но пък имат дъщеря на име Валентина.

Запознава се с настоящия си съпруг Маурисио през 2009 година, когато един на друг ги представя фитнес инструктор, чийто услуги използват и двамата. Любовта между Хулиана и Макри, който тогава е кмет на Буенос Айрес, пламва от пръв поглед.

Въпреки че той още тогава има амбиции за президент и към онзи момент е сгоден за жена, за която се смята, че далеч по-добре ще пасне на образа на първа дама от Адава, Маурисио започва връзка с Хулиана. Влюбеният мъж не се интересува от мнението на съветниците си и е категоричен - няма как да изпусне тази жена, защото тя е любовта на живота му.

Отношенията между двамата се развиват бързо и само няколко месеца след първата им среща те минават под венчилото, а след година се ражда и дъщеря им Антония.


Аржентинските медии се обединяват около тезата, че победата си на президентските избори Маурисио Макри дължи до голяма степен на своята половинка, наричаната от сънародниците си новата Евита Перон.

Противно на мнението на някогашните съветници на Макри аржентинците се влюбват в Хулиана – тя е пламенна, красива и откровена. Жена, изтъкана от страсти, която не се страхува до говори това, което мисли. Всъщност според пресата точно тя е причината много аржентинки да отидат до урните в изборния ден и да гласуват за Маурисио.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Няма как да не споделим, че Авада печели възхищение не само с дейностите, на които се отдава като първа дама и които ѝ печелят отличието на Рицарския велик кръст на Ордена на Изабела Католическа – чест, която е отдавана единствено на Ева Перон, но и с искреността си.

Да, Хулиана е далеч от идеята да си гради изкуствен образ само и само да се впише в общоприетите критерии за президентска съпруга. Тя не се прави на някого, който не е и не претендира, че е скромен и свенлив човек, когато това са качества така непознати на огнената ѝ натура.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Фактът, че Хулиана е така пряма, накара пресата и сънародниците ѝ да ѝ симпатизират още повече. Освен, че споделя мигове от личния си живот чрез социалните си профили първата дама не се притеснява да демонстрира любовта и страстта, които изпитва към съпруга си. Като го прави не само, нарушавайки протокола и целувайки го на публични места, но и чрез доста пиперливи разкрития.

Когато бе запитана от нахален репортер как се представя президентът в спалнята, предвид това, че имат десет години разлика във възрастта, Хулиана не отказа да отговори и не си тръгна от интервюто, както биха направили мнозина на нейно място.

Тя просто заяви с усмивка на лице: "Не виждате ли колко съм щастлива."

View post on Instagram
 

Хулиана е директна не само в приказките си, но и в действията. Красавицата ревностно защитава принципите си, включително не крие високия си стандарт на живот. Тя носи чанти Hermes, на стойност десетки хиляди долара, качва снимки, на които със съпруга ѝ вдигат наздравици с невероятно скъпо шампанско или пък си отдъхват на луксозна яхта. "И защо да не го правя – изкарала съм парите си честно и с много труд", заявявала е неведнъж Хулиана пред приятели.

И това е напълно вярно – с много усилия и добър бизнес нюх първата дама на Аржентина успява да превърне семейната текстилна фабрика в модна компания за милиони, като разбива клишето, че красивите жени са глупави.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram