Този материал е посветен на онези цветове, които не е препоръчително да слагаме на ноктите си. Вижте нюансите, които действат отблъскващо и които е хубаво да избягваме.

Черно

Черният цвят символизира преди всичко траур. Освен това се свързва с негативните емоции и тъмните сили, както в психологията, така и в народните поверия. За капак черното е неестествен цвят за ноктите, природно те са с розов оттенък. Черният цвят е твърде различен от розовия, такива нокти може да има само труп, затова на подсъзнателно ниво подобен лак може да предизвика предпазливост и неразбиране.

Кафяво

Кафявият цвят сам по себе си е малко грубоват за маникюр и може на подсъзнателно ниво да предизвика нежелателни сравнения. Различните му нюанси обаче са друго нещо. Обърнете внимание на цялата палитра – оттенък теракот, кестеняво, кехлибарено, охра, медно и карамел. Тези нюанси са идеални за уютен есенен маникюр.

Зелено

Зеленият цвят е олицетворение на живота и най-вече на обилната растителност по нашата планета. Освен това зеленият спектър се възприема най-добре от окото. Гледайки този цвят, човек се отпуска, а нервната му система се успокоява. Когато обаче лакирате ноктите си в зелено, те стават несъвместими с червеното ви червило, както и с дрехите, които носите обикновено, били те сини дънки, кафяви ботуши или семпла черна рокля.

View post on Instagram
 

Жълто

Жълтият цвят е един от най-бледите сред химичните оцветители. Както жълтият флумастер покрива най-слабо, така и жълтият лак просто няма да се вижда върху ноктите ви. При гледане отдалеч маникюрът ви ще изглежда невзрачен.

Виолетово

Виолетовият цвят е пълна противоположност на червения, който е класическият и най-популярен цвят за маникюр. Ако червеното се асоциира със страстта, увереността и красотата, то виолетовото събужда точно обратните чувства.

Бяло

Белият цвят стои добре само като част от френски маникюр, но изцяло белият лак ще породи съмнения дали не смятате да се жените, защото от древни времена бялото се смята за символ на чистотата и на новия живот. Ако отдавна вече сте щастливо омъжени, съветваме ви да не се „подмладявате“ по този изкуствен начин.



Електрикови цветове

Твърде крещящите цветове отдавна вече не са на мода. С такива нокти ще си спечелите слава на вулгарен човек или на дама, която има сбъркани представи както за живота, така и за тенденциите в маникюра. А и жената я краси скромността, а не прекомерната яркост.

Цветове, несъобразени със сезона

През зимата уместни цветове са синьото или златистото – като символ на зимните празници. Когато дойде лятото, минете на розово или пробвайте оранжев лак, заминавайки на море. Да си избирате цвят за ноктите, без да се съобразите със сезона, е като да се облечете с неподходящи за времето дрехи.

Цвят извън основната палитра

Ако маникюристката ви предлага цветове, чиито имена не можете да произнесете, не се съгласявайте. Необичайният оттенък ще привлече вниманието към ноктите ви, а не към самите вас. Мъжете трябва да се заглеждат по други части от вас, а не по маникюра ви.



Цвят, който не харесвате

Най-важното е никога да не си лакирате ноктите в цвят, който поради някаква причина не харесвате – дори ако в момента е модерен. Маникюрът ви трябва да радва преди всичко вас самите, а не да ви напряга. Освен това ако си направите траен маникюр, ще го носите около месец, което при неприемлив за вас цвят ще се отрази зле на психиката ви.

Мнение от психолог

Несъмнено не бива да си лакирате ноктите в неестествени за тях цветове като черно, жълто, зелено, виолетово и кафяво. Такива нокти имат само болни хора. При здравите хора има приток на кръв към различните органи, което показва, че човекът е изпълнен със сили и способен да създаде здраво потомство.

Електриковите цветове се асоциират с тинейджърски бунт. Ако зряла жена предпочете подобен нюанс, тя показва, че не е твърде стабилна емоционално. Тя също може да роди здраво дете, но едва ли ще може да го възпита правилно.

Цветовете, които не харесвате, могат да ви напомнят за отдавна забравени лоши преживявания, затова е по-добре да не ползвате лакове в подобни оттенъци.

Четете още: Как се променя кожата след 30-ата годишнина