Съществуват много методи за избелване на зъбите, които денталната медицина предлага. Можете буквално за минути да се сдобиете с мечтаната искряща усмивка с помощта на препарати и какви ли не уреди, но със сигурност е далеч по-добре да заложите на процедури, които не са толкова агресивни. А и какво по-хубаво от домашните и природните средства? Ще ви изброим 5 продукта, които имате в дома си и които ще ви дарят онази белота, за която си мечтаете.

Сода

Содата е известна като избелващо средство и това съвсем не е случайно, тя има наистина чудотворно действие. Просто нанесете няколко щипки с малко вода върху четката си за зъби и разтъркайте, преди да се измиете с паста за зъби. Можете да я нанасяте и с пръст. Оставете да подейства 1 минута и изплакнете.



Плодови кори

Изненадахме ли ви? Можете да използвате вътрешната страна от обелка на банан, на портокал или грейпфрут. Корите са богати на магнезий, манган и калий, които заздравяват емайла. Просто разтърквайте зъбите си с кората в продължение на няколко минути. Правете го поне два пъти в седмицата.


Мляко и свежи плодове и зеленчуци

Много е важно какво ядете, защото храната също оказва голямо влияние върху белотата на зъбите. Трябва да консумирате повече зеленчуци като моркови и целина, също така и плодове, например ябълки, защото те не вредят на емайла. За по-добър ефект увеличете и консумацията на млечни продукти, защото те повишават нивото на рН.



Ябълков оцет

Разтъркайте зъбите си с него, жабурете и изплакнете устата си. Повтаряйте тази процедура през няколко дни и ще достигнете ефекта, който желаете.

Паста и четка за зъби

За да имате бляскава и красива усмивка, едно от най-важните условия е да миете зъбите не по-малко от два пъти дневно в продължение на 2 минути. Уверете се, че четката ви не наранява венците, сменяйте я често. Препоръчително е и да използвате конец за зъби.

Четете още: Ползите и вредите от макадамията