Автор
Цвета Герчева

Малък градски наръчник за щастие - тайните на една жена на 40

Кариерата и семейството са приказни неща, обаче всяко момиче около 40-те някак се замисля това ли е всичко, което трябва да постигне в живота си, или има и още нещо, което досега не е намерило своето време и място да се случи. И понеже щом започнеш да редиш повече от 35 свещички на тортата за рождения си ден, започваш да осъзнаваш, че тайната на щастието е в теб самата, днес решихме да съберем за вас няколко важни правила, които само момичетата около 40-те знаят как да спазват. И ако си мислите, че те не са валидни за вас, просто ги прочетете, за да намерите своята максима и своята тайна формула за по-добър живот. Сигурни сме, че има какво да научите:

Кажи "Не", толкова е лесно

Добрите момичета вече не са на мода, така че е време да заявиш желанията си, да покажеш на света, че мнението ти има смисъл и че най-важна си ти самата, а не обстоятелствата и това другите да се чувстват комфортно, докато ти се измъчваш от собствените си страхове и съображения за тактичност. Няма по-категоричен начин да докажеш, че уважаваш себе си, освен този - просто заяви позицията си, кажи "Не" на всичко, което досега те е притеснявало, и си поеми дълбоко въздух. Никой не е казал, че всички трябва да се съобразяват само с теб и че ти си най-правата на света. Но когато заявиш своята гледна точка за истината, всички се отнасят към теб по друг начин. Затова - бъди смела!

Направи всичко, за което си мечтала

Казват, че мечтите си имат график и се случват точно навреме. Но по тяхното си тайно разписание. И понеже ние не знаем тайминга, все ги чакаме да се случат. Така губим ценни мигове, които можем да използваме за собственото си щастие. Когато си около 40, вече знаеш, че няма нужда да прекарваш часове в блянове за любов или почивка на Карибите. Всичко, което трябва да направиш, е да излезеш от спалнята сутрин с високо вдигната глава, готова да посрещнеш предизвикателствата, които денят ти е подготвил.

Само така, в момента в който любовта се появи зад ъгъла, ти ще можеш да я притежаваш пълноценно и истински. А що се отнася до Карибите? Стига, кой е казал, че е невъзможно? Въпрос на добра организация. Момичето на 40 знае, че най-сладко е когато само си изкара парите за мечтаната ваканция. Затова е твърде възможно да замине по женски, а не с мъж, с когото трябва да се съобразява денонощно. Е, има и прекрасни представители на силния пол. Ако вече си около 40-те обаче, знаеш, че те са такава рядкост, че няма смисъл да си мечтаеш да си с тях на самотен остров. Много по-практично е просто да се наслаждаваш на живота такъв, какъвто вече сама си си го изградила.

Опитай нещо ново

Когато вече се оглеждаш критично в огледалото и знаеш, че съвсем скоро първите фини бръчици ще се появят, осъзнаваш едно - нямаш време да кокетничиш и да отлагаш младежките щуротии за след 10 години. И не мисли, че ти "това не го можеш", само защото някой ти го е казал. Обиколка на гръцки остров с кану или конен преход в Рила? Осмели се да покажеш на света, че ти си супер жена. Сега ти е времето!

Рестартирай - изгони напрежението

Да знаеш как да рестартираш, да изгониш напрежението и натрупаните негативните усещания е умение, което трябва добре да развиеш. Да рестартираш положителните емоции е нещо като нагласа към света, като малка тайна максима, която трябва да спазваш винаги, когато ти дойде в повече от всички и всичко. От новата работа, от нелюбезните колеги, от напрегнатото ежедневие или, когато просто искаш да изгониш стреса от безсънните нощи. Именно способността да постигаш емоционален баланс, независимо какво се случва около теб, е нещо, което трябва задължително да усъвършенстваш, за да се чувстваш щастлива и удовлетворена от живота си. Е, има и някои малки трикове, които трябва да знаеш. Когато се чувстваш на ръба на силите си, добре е да се обърнеш за помощ към натуралните съставки и билките, които доказано помагат при безпокойство и нервно напрежение.

.
Такива са жълтият кантарион и коренът на валериана. Имено те влизат в състава на РЕСТАРТА - изцяло натурален продукт, който балансира емоционалното състояние, подобрява настроението и концентрацията и премахва чувството на тревожност и раздразнителност. Освен това РЕСТАРТА симулира естествения синтез на серотонин в мозъка, което ни кара да усещаме прилив на положителни емоции и позитивно настроение.

(в материала има продуктово позициониране)