Пролет е, вече всички мечтаем за лято, море, малко любов и много дълга почивка. Докато планираме поредното приключение по женски с моите любими момичета обаче, на дневен ред застава един палав въпрос. "Цвети, какво би направила, ако утре без да знаеш как и защо се събудиш до бившия ти?" "Хммм, ами - палачинки, много ги обичаше", казвам аз. Следващият належащ анализ след няколкоминутно кикотене се случва около темата дали аз му липсвам повече или моите палачинки, поднесени сутрин в леглото.

Вярно е, всяко момиче пораства и разбира, че колкото и добре да готви, има едно друго нещо, което мъжете обожават повече от вкусната храна и това е силната жена, която не се страхува да показва любовта си. Аз пък смятам, че една добра закуска (може да е просто филийка хляб, масло и сладко), поднесена рано сутрин, може да бъде перфектното допълнение към забързания ни начин на живот.

Аз лично обожавам палачинки, затова и често организирам вкъщи pancake day. От пиедестала на моите несъстоятелни 32 години знам едно нещо за семейството и то е, че малките жестове трогват повече от скъп подарък и тайната рецепта за обичта понякога включва няколко съвсем прости съставки - шепа брашно, няколко яйца и бучка добро масло. Аз предпочитам Lurpak, защото е моята тайна съставка за още по-добър вкус на всяко ястие, което приготвям с него.

Може би заради прясно издоеното мялко, от което възможно най-бързо се отделя маслото за да е малксимално свежо, или пък заради тучните поляни на Дания, където са пасищата на кравите от които се произвежда, но Lurpak определено е в топ списъка ми с продуктите, които задължително имам в хладилника. И винаги когато намисля да правя палачинки, първо проверявам имам ли налично пакетче Lurpak.

А когато говорим за палачинки - любимите ми рецепти са много. Разбира се, откакто открих американската с кленов сироп, вече съм доста по-смела и ги забърквам и приготвям за около 5 минути. Вие може и да се плашите от идеята да направите палачинки за закуска, но ако станете само 20 минути по-рано, ще имате достатъчно време да събудите любимите си хора с мини гофретки, шоколад, капучино и чаша фреш. Дали усилията си струват? Аз знам едно - да покажеш на някого, че ти е ценен е умение, което не всеки притежава. То не може да се научи, нито да се покаже. Обаче има няколко изпитани рецепти, които винаги работят.

Едната е с аромат на палачинки. Гарнирайте с щипка добри спомени или импровизирайте рязко и сменете рецептата с йогурт, боровинки или хрупкав бекон. Важното е да имате желание да покажете любовта си. А що се отнася до палачинките - сложете бучка Lurpak в тигана, загрейте до нужната температура, оставете сместа да се разлее нежно по горещото дъно, помислете си нещо наистина хубаво и се усмихнете - щом имате желание да направите на някого закуска в леглото, значи, от мен да знаете, 100% все още го обичате. Много.

(в материала има продуктово позициониране)