Автор
Woman.bg

Какво се случва в новия сезон на "Игра на тронове"?

Броени дни остават до старта на най-дългоочаквания сезон от култовата поредица „Игра на тронове“. Въпреки клетвата за пълно мълчание за случващото се в последния сезон на сагата, все пак информация изтича.

Първият епизод пристига при нас на 14 април, но ние вече знаем някои подробности около сюжета и развръзката на сериала, които актьорите от филма благоволиха да разкрият пред някои световни медии.

Емилия Кларк


Емилия Кларк заявява пред „Индепендънт“, че се е разхождала в Лондон в продължение на "три часа безцелно", след като е прочела сценария за края на сериала. Тя разкрива, че доста сълзи са изтекли от очите ѝ, докато се е запознавала с последните надписи от поредицата. Преди време Майката на драконите публикува и емоционален пост в Инстаграм, в който се сбогува със „семейството, което никога няма да спре да ѝ липсва“.

Софи Търнър


Софи Търнър разкрива пред “Дейли мейл”, че последният сезон ще е най-кървавият досега. "Това е "Игра на тронове", така че ще бъде още по-кървав, с повече смърт и душевни терзания, отколкото предишните години", уверява Търнър, която изпълнява ролята на Санса Старк. "Винаги съм виждала скрития воин в Санса, който не мисля, че други хора са успели да видят", заяви Софи Търнър за Gold Derby.

Николай Костер-Валдау

Николай Костер-Валдау, въплътил се в ролята на Кралеубиеца Джейми Ланистър, потвърди в интервю пред „Варайъти“, че е приключил със снимките.

Питър Динклидж

"Краят е дори по-добър, отколкото си мислите", сподели звездата от сагата Питър Динклидж. Според него по-добри сценаристи от Дан Вайс и Дейвид Бениоф няма. За моя герой финалът е страхотен, независимо дали е трагичен или не." Динклидж, който изпълнява ролята на един от най-интересните герои – Тирион, обяви дължината на всеки епизод от последния осми сезон на култовата поредица. Актьорът качи в Инстаграм снимка с информация за времетраенето на шестте серии – първите две ще бъдат по 60 минути, а останалите по 80. Това означава, че сезонът ще се завърти за 7 часа и 20 минути.

Кит Харингтън

Кит Харингтън, който влиза в образа на Джон Сноу, сподели, че заснемането на финалните епизоди толкова са изтощили екипа, че актьорите са били разбити емоционално и почти нямали време да спят. "Последният сезон на сериала беше направен, за да ни съсипе. Помня как всеки се разхождаше наоколо и казваше: "Това ми беше достатъчно. Обичам го, това е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми, един ден ще ми липсва - но просто приключих тук", обясни Кит пред "GQ Australia". Пред BBC пък актьорът призна, че краят на сагата го е разчувствал твърде много. Причината, разбира се, са всички онези незабравими емоции и преживявания, които осемгодишната епопея му е донесла през всичките тези години.

Джейсън Момоа

"Хората ще се почувстват като замаяни, след като го гледат. Това ще бъде най-великото нещо, което някога е било излъчвано по телевизията", каза Джейсън Момоа пред Entertainment Weekly. "Ще бъде невероятно преживяване!"

Четете още: Кой герой от "Игра на тронове" си според зодията?