Меган Маркъл е променила решението си да ражда в болница близо до новия ѝ дом в Уиндзор. Вместо това тя обмисля възможността да приветства на бял свят първата си рожба именно вкъщи, съобщиха близки на семейството, пише „Дейли мейл“.

Голямото събитие се очаква да се случи по-късно този месец.

37-годишната херцогиня на Съсекс е решила, подобно на кралицата, да роди с акушерка в резиденцията "Фрогмор Хаус", новия дом на кралското семейство.

Самата кралица е родена в резиденцията в Мейфеър и е родила четирите си деца в Бъкингамския дворец и Кларънс Хаус в Лондон.

Решението на Меган предизвика тревога заради риска от преждевременно раждане и прилагането на цезарово сечение при родилки над 35-годишна възраст.

Приятел на Меган обаче успокоява, че тя практикува йога всеки ден и че се радва на изключително лека и спокойна бременност. Затова и не вижда причина тя да не може да се наслади на безопасно раждане в уюта и уединението на собствения ѝ нов дом.

Припомняме, че преди броени дни херцогинята отказа от традицията да позира след раждането заедно с новороденото за снимка на стълбите на майчиното отделение, както преди това са правели принцеса Даяна и Кейт. Причина за решението ѝ е нежеланието ѝ да се покаже пред публиката и медиите само няколко часа, след като е родила.

Четете още: Меган Маркъл се опълчи срещу 40-годишна кралска традиция