В днешно време можем да срещнем много жени с впечатляваща красота и завидни постижения и винаги е вдъхновяващо, когато се сблъскаме с дами, които са успели да предодолеят страховете си и да покорят смело върховете в професията си. Днес ще ви запознаем с Емили Кристин, чието приказно лице и привлекателно тяло спечелиха десетки хиляди потребители в мрежата, но това не е най-важното, което можем да кажем за нея. От 7 години насам тя е професионален пилот и без страх полита към облаците. Спокойно можем да я определим като най-сексапилната жена пилот и сме сигурни, че щом я видите, ще пожелаете да си закупите билет за някой от полетите ѝ.

Емили Кристин споделя, че обожава работата си, защото ѝ дава възможността постоянно да среща различни и все интересни хора. Добавя още, че все още съществува дискриминация към жените пилоти и тя трябва да се старае два пъти повече, за да бъде приета сериозно.

„Обожавам да пътувам и да изследвам нови места. Мога да отида абсолютно навсякъде, чувствам се свободна, а усещането да летиш е безценно! Сякаш всичките ти проблеми и тревоги изведнъж стават толкова малки и незначителни. Всичко е толкова по-просто. Летенето е истинската свобода!“, споделя Емили пред медиите.



Красивата дама признава, че неведнъж се е сблъсквала с пренебрежение от страна на колегите си заради пола си. Най-голямото ѝ желание е да вдъхне увереност и мотивация повече жени да влязат в авиацията и да не се страхуват да постигат мечтите си. Защото тя знае какво е да си единствената дама в стаята и всички да те подценяват.

В момента Емили Кристина управлява Dash 8-Q400 и има между 12 и 16 полета седмично. Пътувала е до Исландия, Франция, Германия, Швейцария, Италия, Перу, Коста Рика, Куба, Конго, Бахамите и Австралия.



А каква е тайната на успеха и как се става жена пилот? Отговаря самата Емили:

„Тайната е да не се предаваш. Това правило важи и за жените, и за мъжете. Според мен истинският провал е да се откажеш. Иначе аз имам много неуспехи по време на тестови полети и изпити, но те не са ме накарали да спра. Важното е да опитваш и да продължаваш напред, дори и след като допуснеш грешка. Понякога успехът може да изглежда невъзможно и безкрайно начинание, но ако се учиш всеки ден и си упорит, в един момент ще се изумиш от невероятния резултат. Поглеждайки назад, ще си дадеш сметка колко много си постигнал.“

Емили Кристин, жени като теб ни доказват, че няма нищо невъзможно!

Четете още: На колко години мислите, че е тя?