Случвало ли ви се е да разкриете тайна на фризьора си, за която никой не знае? Спокойно, не сте единствената жена, която си излива душата във фризьорския салон. Според едно скорошно проучване повече от половината жени се изповядват пред стилиста си. 15% от жените взимат кардинално решение да променят живота си, след като са говорили с фризьора си.

Ето какви са най-шокиращите тайни, които стилистите пазят:

„Имам клиентка, която не беше казала на семейството си, че има рак. Тя е на 30 години и се притеснява да разкрие болезнената тайна на най-близките си. Помагам ѝ да си избира перуки. Говорим си за лечението ѝ. Много е тежко да криеш за такава коварна болест“, споделя пред „Сън“ 24-годишната фризьорка Шакира Лов.

Друга клиентка събрала смелост да напусне неверния си мъж след 30 години брак. „Въпреки че не можеше да докаже, че съпругът ѝ изневерява и дава всичките си пари за любовницата, след няколко откровени разговора, тя най-накрая събра смелост да го напусне. Беше с ниско самочувствие, но сега, когато е свободна, виждам как разцъфтя. Срещна удивителен нов мъж, който я носи на ръце“, разказва Шакира.

29-годишната Кристин Кaмбул също помага на клиентите си, изпаднали в житейски затруднения: „Те знаят, че могат да споделят всичко с мен. Дори помогнах на един клиент да си направи профил в сайт за запознанства.

Срещна своята половинка и още се радва на щастлива връзка. Бях първата, която научаваше за бременности, спонтанни аборти и любовни тръпки. Мой клиент работи с една от най-големите рок банди в света и ми разказва много за тях, но никога не бих нарушила доверието му и той го знае. Друг клиент, който обожавам, ми сподели, че е наркоман, но от пет години е чист. Много се гордея с него.“

45-годишният Даниел Бенсън вече близо 25 години е фризьор. Наслушал се е на всякакви истории. „Спомням си семейна двойка, която обаче идваше да се подстригва по отделно. В рамките на няколко седмици и мъжът, и жената ми признаха, че имат любовници. Запазих тайните им, но накрая семейството им се разпадна.

Също така имах дългогодишна възрастна клиентка, която посещаваше салона всяка седмица за сешоар. Когато почина, синът ѝ ме помоли да отида и да ѝ направя прическа за погребението. Отидох в къщата, а той я придържаше, докато аз ѝ правех сешоара. Доста нереалистично беше,“ спомня си Бенсън.

Наскоро клиентка му споделила, че е направила аборт. „Аз съм родител и наистина ѝ съчувствам. Прегърнах я и я изслушах. Това е другото нещо, което харесвам в работата си- да изслушвам житейските проблеми и ако мога да помогна със съвет“, обяснява Даниел.

„В началото на кариерата ми, имах клиентка, която ми разказа, че мъжът ѝ изневерява. В пристъп на гняв, отишла до работата на любовницата и вдигнала грандиозен скандал. Оказа се, че съперницата ѝ също посещава салона. Единственото нещо, което можех да направя, е да запазя мълчание. Не мога да предам клиентите си,“ разказва фризьорката Карли Прайс.

32-годишната Доун Атиба притежава собствен салон и вече близо 18 години пази споделени тайни. „Една дама преди няколко години имаше случайна връзка. Но хвана хламидия от друг мъж. Страхуваше се, че е заразила новия си партньор, но не искаше да му признае. Прекара цели два часа в салона, като се опитваше да измисли план как може да го накара да изпие лекарство, без да разбере. Чудеше се дали да му го сипе в храна или в напитка. Посъветвах я, че може да е алергичен към лекарството, така че е най-добре да не го прави тайно. Накрая тя си призна и той прекрати връзката“, разказва Атиба.

Четете още: Айседора Дънкан: Прокълнатата богиня на танца