Автор
Пепа Попова - Пепита

Време е за цветна детоксикация на гардероба

Вече сме на финала на нашата специална "Детокс академия". След като успяхме да пречистим телата си с подходяща диета (Ипократис Пападимитракос - благодарим ти за съветите) и да намалим талията си с правилните упражнения (Крис Гълъбов даде много полезни идеи за спорт, започваме да ги прилагаме), време е за един по-специален детокс - този на гардероба.

Днес искам да ви разкажа за това как да избираме по-свежи цветове на дрехите си, а нюансите им да ни накарат да се чувстваме по-щастливи.

И така - нека започнем с един въпрос. Разглеждали ли сте гардероба си по-обстойно в последно време? Ако чувствате, че сте попаднали в “моден тупик” (задънена улица) по отношение на дрехите си, време е да вкарате малко цвят и в дрешника, и в живота си. Бъдете сигурни, че изборът на правилен нюанс веднага ще се отрази благоприятно и на настроението ви. В случай, че не робувате единствено на последните модни тенденции по отношение на палитрата – време е за цветова детоксикация.

Носете зелено, за да сте в синхрон с природата

Зеленият цвят се счита за един от най-лечебните. Тъй като това е цветът на гората и тревата, той е чудесен избор за онези моменти, когато искате да се чувствате в синхрон с майката-природа. Зеленото като цяло е символ на пролетта и на новия растеж. Този цвят носи в себе си комфорт и баланс.
Изберете ярко или светлозелено, когато се впускате в нещо различно или искате да отворите нова страница в живота си.
По-дълбоките зелени нюанси на смарагда или цветът на боровата гора са в унисон със земните енергии и мощен ресурс за отключване на жизнените ви сили.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Синьо за повече спокойствие

Синият цвят ще ви помогне да бъдете по-спокойни и по-ведри. Особено успокояващи са сините нюанси на океана. Индигото или тъмносиньото ще ви дадат усещане за комфорт, а по-бледите му или светли нюанси са изключително вдъхновяващи, особено ако се чувствате леко нервни. Синьото, като цяло, ми напомня за любимия ми чифт износени дънки, които са колкото удобни, толкова и модерни тази година.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Заложете на розово и отворете сърцата си

Повечето хора свързват розовото с бебета, малки момичета и женски енергии. Този нежен цвят не само ще ви накара да се чувствате много женствена, но и подсилва усещането за съпричастност и състрадание, като отваря сърдечната чакра. Когато хората носят розово, независимо дали са мъже или жени, те изглеждат достъпни и способни да обичат другите.
Ако желаете да се чувствате по-сърдечно свързани с хората около вас, то задължително добавете нежно розово в гардероба си. Ако пастелните цветове не ви харесват, опитайте нещо в ярка фуксия (нюанс на пурпурното). Независимо от избрания от вас нюанс, ще се чувствате красива в розово!

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Изберете бяло – свежа визия за ново начало

Учените казват, че носенето на бяло помага за намаляване на чувството на разочарование или раздразнение. Бялото се свързва с пречистването и новото начало. Облечете бяло сутрин и ще имате чувството, че започвате деня на чисто.
Само не забравяйте да се отървете от онези пожълтели от пране бели дрехи, като ги замените с нови попълнения.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Жълто, за да привличате щастие

Жълтият цвят е идеален за повдигане на духа. Жълтото носи същата енергия като тази на слънцето. Този цвят дава топлина, оптимизъм и светлина.
Всички нюанси на жълто и златно ще ви развеселят и ще ви помогнат да се почувствате по-щастливи. В допълнение, визия в жълто е начин да се заявите пред околните и да покажете слънчевата си и леко нахакана натура, защото със сигурност жълтото е малко “нахален” цвят.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Цветовете са неизменна форма на общуване - непосредствена и силна, така че не се страхувайте да я използвате това лято. Особено, ако сте жена, която обича блясъка на модата, изкуството и пътуванията, то със сигурност е време да добавите няколко нови визии в гардероба си, които са в синхрон със смелите и ярки черти на вашата личност.

Съветът на Woman.bg:

Да бъдем щастливи е мисия, чието успешно изпълнение зависи само и единствено от нас. Добрата новина е, че ако искаме да пречистим тялото и емоциите си в разгара на лятото, има начин това да стане успешно, бързо и ефективно. Купете си дрехи в свежи цветове, променете поне мъничко начина си на хранене и заложете на спортен режим, който ви кара да се чувствате по-добре и по-тонизирани. А когато наистина искате да пречистите тялото ефективно, можете да се доверите на някои природни дарове, като екстракт от бреза и глухарче, които влизат в състава на Дио-Ренал Детокс - хранителна добавка за детоксикация на тялото.

(в материала има продуктово позициониране)