Автор
Woman.bg

Те пребориха болестта на детето си, а сега с вълнение очакват втора рожба

Време е да ви запознаем с историята на Стефка и Атанас – щастливи родители на 5-годишно момченце, родено със здравословен проблем. С историята на едно изстрадало, но борбено семейство, което днес е в трепетно очакване на втората си рожба. С историята на един мъж и една жена, които преминават през ада на страха и болката, за да могат най-сетне да благодарят с цялото си сърце, че детето им е живо и здраво, щастливо и пълноценно човече.

Синът на Стефка и Атанас се ражда без анус претер. Следва серия от операции, които за щастие възстановяват мъника, но на цената на хиляди тревоги и изпитания.



„Благодарим на Бога, че днес той е жив и здрав, добре е и всичко се нормализира“, пишат те в писмото си до кампанията "Направи го сега – ДНК на бъдещето".

В него щастливите родители разказват и за желанието си да се сдобият с още едно мъниче.

„Преди две години започнахме опити за второ дете, което много искахме, но може би от притеснение да не се случи същото, все не се получаваше. До съвсем скоро. Разбира се, всичко е божия воля. Когато спряхме да се притесняваме, Бог реши, че сме готови да ни дари с още едно малко чудо. Сега сме щастливи и в очакване на неговата поява, а най-щастлив е баткото, защото вече няма да бъде сам.“



Двамата разказват, че детето е най-безценният и велик дар, който осмисля живота на всеки, решил да се докосне до магията на родителството.

„Надяваме се да успеем да дадем и на двете си съкровища всичко, от което имат нужда. Искаме да ги научим на всички ценности – да ценят живота, семейството, приятелите си и хората като цяло, защото всеки заслужава да бъде оценен“, споделят още те.

„Живеем в такива времена, че хората наистина имат нужда от помощ, за да могат да гледат децата си и да спят спокойно. Бъдете благословени, защото това, което правите, е една прекрасна цел и начин да сбъднете мечтите на хората, които искат детенце, но нямат възможност да го гледат. На всички ни е ясно, че първата година след раждането, която е най-хубава, е и най-трудна. Разходите са най-големи именно тогава. Благодарим Ви от сърце за тази инициатива и това, което правите. Нека Бог да благослови вас и семействата Ви, защото сте невероятни хора, изпълнени с любов и доброта в сърцата си!“, отправят своята искрена благодарност към кампанията за подетата от нея инициатива Стефка и Атанас Благоеви.

Историята на Иво и Андреа е част от благородната кампания "Направи го сега – ДНК на бъдещето". Целта на проекта е да вдъхнови и насърчи всички двойки, които не страдат от репродуктивни проблеми, да не отлагат появата на първата си рожба за по-късен етап от живота им, когато може вече да е късно.

Четете още: Един българин, влюбен в словачка: Искам детето ми да се роди в България