Автор
Woman.bg

Колкото повече приятели имате, толкова по-дълго ще живеете

Колкото повече приятели имате и колкото по-често се срещате с тях, толкова по-дълго ще живеете. Това показват резултатите от проучване, направено в Оксфордския университет.

За да се радвате на добро здраве и щастлив живот, трябва да отделяте повече време на приятелите си, най-малко два пъти седмично. Просто си позволете да оставите ангажиментите вкъщи и да се погрижите за доброто на душата и тялото си. Чиниите и прането могат да почакат, щом срещата на по чаша вино и много смях може да удължи живота ви.



Когато споделяме проблемите и успехите си с онези, които ни обичат и си говорим с тях по-често, ние сме в стабилно психическо и физическо здраве. А щом тялото ни се чувства добре, съответно ще ни има по-дълго време на тази земя. Все пак, стресът е много по-лесно преодолим, ако има кой да ни изслуша и да ни даде съвет, продиктуван от добро чувство и обич. Доказано е, че когато сме обградени с любов и внимание, ние отделяме щедро количество от хормона окситоцин, което ни прави много по-издръжливи и усмихнати.

Затова тази вечер не бързайте да се отправите към страната на сънищата, а си организирайте приятно прекарване с приятелките, които сигурно не сте виждали отдавна. И умната!

Четете още: Няма проблем, ако не си миеш зъбите 10 години?