Автор
Woman.bg

Любовта боли... От Синатра и Ава Гарднър до Брад Пит и Дженифър Анистън

Любовта е странно и сложно чувство, понякога (най-често!) неподвластно на здравия разум, отхвърлящо правилата и мнението на околните. Любовта е болест, поразяваща душите и сърцата на хората, независимо от статуса им – простосмъртни или световноизвестни звезди. Любовта е изгаряща без остатък страст и води до големи мъки и страдания. Сред звездите също има хора, които са преживели това.

Вивиан Лий и Лорънс Оливие



Това е най-известната двойка актьори от британския театър и киното. Влюбените се обявили против общественото мнение, потъпквайки пуританските нрави на страната си. И двамата били женени, но това не им попречило да се обикнат един друг страстно и безразсъдно. Вивиан се решила на една отчаяна стъпка, за да не живее в лъжа – в интервю за „Таймс“ тя честно разказала за личната си драма. След това суровите британци простили на любимите си актьори.

Бракът на Вивиан и Лорънс се смятал за един от най-щастливите бракове между актьори. Възхитената публика обаче не подозирала какво се случва всъщност в звездното семейство. Вивиан буквално боготворила мъжа си и всяка една раздяла с него по време на снимки приключвала за хубавицата с пристъп на депресия. Това, разбира се, се отразило зле на семейния им живот. Един ден Лорънс не издържал и след 17 години съвместен живот напуснал Вивиан. Тогава актрисата била тежко болна и раздялата с любимия само ускорила трагедията. Прочутата Скарлет умряла през лятото на 1967 г. от туберкулоза. До края на живота си тя продължила да обича само един човек – Лорънс Оливие.

Киану Рийвс и Дженифър Сайм



Двамата влюбени си мечтали за дълъг и щастлив съвместен живот, но съдбата се разпоредила иначе. Киану и Дженифър се сблъскали със сурово изпитание – седмица преди термина дъщеря им умряла в утробата на майка си. Двамата трудно преживели този удар. Киану се държал някак, затваряйки се в себе си, но Дженифър се пречупила. Опитвайки се да притъпи болката, тя потърсила утеха в алкохола и наркотиците. Всичко завършило трагично – година по-късно Дженифър загинала в автомобилна катастрофа. Киану и до ден днешен пази паметта за любимата си в сърцето си, но не говори с никого за нея.

Мария Калас и Аристотел Онасис



Романтичната история на великата оперна певица и най-богатият човек на света може да се нарече история за любов и унижения. Аристотел видял за пръв път Мария на бал във Венеция. Той поканил певицата и мъжа ѝ на яхтата си „Кристина“ – легендарен символ на разкоша от онова време. Аристотел бил потресен от красотата на Мария (впрочем, тогава дивата била отслабнала с 30 кг и била в страхотна форма). Страстта помежду им била силна като тайфун. Мария и Аристотел не обръщали внимание на никого, а мъжът ѝ Менегини се оказал поставен в крайно нелепо положение. Въпреки това той бил готов да прости на Калас забежката ѝ и да я приеме обратно. Но вече било късно. Аристотел и Мария не си и помисляли да се разделят – полудели от любов.

След време обаче страстта им се поуталожила, Аристотел се преситил от любимата си и се показал „в цялата си прелест“. Започнал да се държи с Мария грубо и жестоко. Тя пък, заслепена от любовта си, понасяла всичко стоически и жертвоготовно. После обаче съдбата ѝ нанесла тежък удар – Аристотел внезапно се оженил за Жаклин Кенеди – вдовица на американския президент. Мария, която тогава загубила гласа си, се заточила в дома си. Дори и закъснялото разкаяние на Онасис не заглушило болката ѝ.

Когато милиардерът умирал в парижка болница, до него била Мария Калас. А Жаклин била в Ню Йорк. Когато узнала за смъртта на мъжа си, последната си поръчала колекция траурни рокли от Valentino.

Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън



Цял свят следил романтичната история на тези звезди със затаен дъх. Любовта на Елизабет и Ричард напомняла на страстите, описани в любовните романи – с чувства на прага на лудостта и непредсказуеми постъпки. Влюбени един в друг до полуда, двамата сякаш забравили за семействата си и за мнението на холивудската общност, на която явно не ѝ допаднало поведението на актьорите. Преди да срещне Елизабет Тейлър, Бъртън бил женен за актрисата Сибил Уолъс и имал две деца. Елизабет пък била омъжена за певеца Еди Фишър. Всичко започнало на снимачната площадка на филма „Клеопатра“, в който актрисата изиграла египетската владетелка, а Бъртън ѝ партнирал. По ирония на съдбата му се паднала ролята на Марк Антоний, който бил безумно влюбен в Клеопатра и умрял за нея.

Двамата сякаш съзнателно изгаряли в пожара на любовта, стигайки до караници, раздели и сбивания. След всеки скандал Ричард, в знак на добра воля, подарявал на Елизабет диаманти. Той бил щедър човек, но при това и невероятно темпераментен и агресивен. Тейлър била същата. Тази буря не можело да продължи вечно – двама мечоци не живеят в една бърлога. След два развода и две повторни сватби Елизабет и Ричард най-сетне се разделили завинаги. За актрисата било ужасен удар да узнае за смъртта на Бъртън (тогава тя вече била омъжена пак). Тя изведнъж разбрала, че никога не е имала по-близък и любим човек.

Ален Делон и Роми Шнайдер



Тази любовна история и до днес ни потриса с безизходицата си. На пръв поглед това е идеалният романс между европейски звезди… но изобщо не е така. Тази любовна история може да се нарече история за човешката подлост, в която дълбоките и искрени чувства се превръщат в разменна монета за постигане на някакви лични цели.

Роми и Ален били абсолютно различни. Тя била изтънчена аристократка, образована и умна, една от най-добрите киноактриси в световен мащаб. Той бил човек от нисшите кръгове с груби маниери (както коментирали приятели на Роми), циник с хубаво личице. Трудно ни е да кажем защо блестящата красавица се влюбила в толкова особен човек, но Шнайдер била погълната от страстта си и не забелязвала недостатъците на Делон. А той, приемайки жертвоготовната ѝ любов, постоянно унижавал Роми и се присмивал на принципите ѝ, защото тя била свикнала да живее открито и честно. Болното му самолюбие му пречело да признае, че именно тази любеща жена го превърнала в бъдеща звезда, че той навлязъл в света на голямото кино само благодарение на връзките ѝ. Двамата скоро се разделили – Роми повече не можела да търпи грубото и цинично отношение на Ален, което често ескалирало до физически тормоз.

Само след няколко години Делон изведнъж пак се „присетил“ за Шнайдер. И това отново било свързано с меркантилните му интереси – в кариерата му настъпила криза, започнали да го преследват неуспехи. Той знаел, че може за нейна сметка да си завоюва пак място под слънцето. Настоял режисьорът на филма „Басейнът“ да покани Роми Шнайдер да му партнира. Благодарение на таланта и невероятната красота на актрисата филмът станал световноизвестен.

Ален скоро отново изчезнал от живота на Роми. Тя пък до края на живота си продължавала да го обича, погребвайки съзнателно таланта и кариерата си. Актрисата починала на 44 години от сърдечен удар.

Дженифър Анистън и Брад Пит



Седемте години съвместен живот с любимия се сторили на Дженифър наистина райски – но този рай бил разрушен от напористата, волева и опитна „сърцеразбивачка“ Анджелина Джоли.

Анистън била принудена със свито сърце и зле прикрита обида да отстъпи мястото си до любимия мъж на друга. А силният и мъжестен Брад, какъвто го познаваме от филмите, ни най-малко не се противил на очарованието на Лара Крофт и скоро се оженил за нея. Някои дори казват, че той станал вегетарианец, забравяйки за месото, което му готвела Анистън.

Дженифър много се старала да се възстанови от този удар под кръста, но периодично в поведението ѝ се забелязвала мъката по предишните времена, когато тя обичала единствения за нея Брад Пит. Вероятно това е причината личният ѝ живот и до днес да не се нарежда добре – тя още не е срещнала мъж, когото да обикне с цялото си сърце.

Франк Синатра и Ава Гарднър

Франк гледал на Ава като на богиня. Тя била една от най-ярките звезди в Холивуд, отличавала се с невиждана красота и с магнетично очарование, на което не можел да устои нито един мъж. Бурната им романтична история била описана от мнозина като „любовна корида“. Разглезена от вниманието на холивудските шефове и богатите обожатели, Ава буквално си играла с Франк, подлагайки го на изпитания, докато най-популярният певец на века я следвал по петите, забравяйки за семейството и децата си. За всички било очевидно, че Франк е като обладан от любовна треска, която го карала да пише песни, посветени на Гарднър. Той бил постоянно измъчван от ревност и дори си губил гласа заради това болезнено чувство! Веднъж Франк без малко не се самоубил, след като узнал, че Ава си е намерила поредния любовник в лицето на тореадор. Вятърничавата хубавица го спряла и му обещала да се върне при него.

Настойчивостта на певеца била възнаградена – двамата все пак се оженили. Съвместният им живот обаче се оказал истинско изпитание, изтъкано от постоянни взаимни обвинения в изневяра и пристъпи на ревност. И Франк, и Ава сякаш не забелязвали, че така погребали любовта си. Накрая тихо и незабележимо се развели. Забавно и малко тъжно е, че те дори и след развода се срещали тайно и продължавали да се обичат.

Много след това Франк се сдобил с куп красиви и известни обожателки. Той обаче горчиво признал, че нито една от тях не можела да стъпи и на малкия пръст на Ава – неговата първа и последна истинска любов.

Джон Ленън и Йоко Оно



Пол Макартни сигурно все още го е яд, че е пратил Джон Ленън на изложбата на авангардни картини на неизвестната японка Йоко Оно. Ленън не разбирал от подобно изкуство и определил платната като мацаници. Художничката била възмутена от това отношение, но то оставило отпечатък в сърцето ѝ. Скоро Джон бил подложен на атаките на темпераментната и напориста японка, която се влюбила до уши в известния музикант и певец.

Йоко прекарвала часове пред дома на Ленън, дебнела го, когато излизал, постоянно му се обаждала, засипвала го със заплашителни писма и дори тормозела семейството му. Един ден Джон изведнъж установил, че не е равнодушен към щурата японка. Почувствал се душевно свързан с нея, оказало се, че двамата имат еднакви интереси и възгледи за съвременното общество, което презирали. Любовта ги завъртяла в бесен вихър. Те били неразделни и може би заради това прочутата група на Джон скоро се разпаднала. Той обаче нехаел за това, бил заслепен от любов и живеел за мига, наслаждавайки се на компанията на любимата си – чак до фаталния изстрел.

Марион Котияр и Жулиен Расам



Марион - една от най-очарователните актриси в световното кино и носителка на награда „Оскар“ – цял живот мечтаела за красива и нежна любов. Интелигентното, добросърдечно и умно момиче обичало да чете романи, разказващи за това прекрасно чувство, заради което хората понякога се жертват и извършват благородни постъпки. Скоро срещнала и своя принц – Жулиен Расам. Приятелите ѝ я предупреждавали, че тази любов няма да ѝ донесе нищо добро. Жулиен бил талантлив актьор, но страдал от психически разстройства и взимал наркотици.

Марион се опитала да спаси любимия си, да възроди у него интереса към живота. Усилията ѝ обаче били напразни. Склонният към самоубийство Жулиен един ден скочил от прозореца пред очите ѝ. Не загинал, но останал прикован към инвалидната количка. Марион продължила да се грижи за него с внимание и нежност, надявайки се тайно, че ще стане чудо и той ще открие пътя към щастието. Така и не дочакала това обаче – две години по-късно Жулиен направил нов опит за самоубийство, този път успешен…

Актрисата била дотолкова потресена от смъртта му, че дълго време избягвала ситуации, които да ѝ напомнят дори отдалечено за семейно щастие. По-късно обаче Котияр се омъжила за Гийон Кане, от когото сега има две деца.

Мориц Стилър и Грета Гарбо



Грета била симпатично момиче с пищни форми – и на Мориц му се наложило като на умел скулптор да „извае“ от нея стройна красавица, бъдещата Северна Принцеса, предизвикваща възхищение у цялата европейска публика.

Грета се превърнала в мечта на именития режисьор, Стилър бил безнадеждно влюбен в нея. Когато тя се изкачила на върха на кариерата си, Мориц изведнъж се оказал излишен, както за Холивуд, така и за самата Гарбо. Тогава той се върнал в Швеция, където след няколко месеца умрял, държейки снимка на Грета в ръцете си…

Четете още: 10 правила за успех от звездите, които са на гребена на вълната