Една от основните грешки, които много от нас допускат, е че напълно пренебрегват удобството на балкона и се съсредоточават върху обстановката в стаите. Истината обаче е, че той може да бъде едно великолепно продължение на останалата част от апартамента, особено в летните горещи нощи. Балконът може да бъде и прекрасна опция за игри за децата. Изобщо, заслужава си да инвестирате малко време и усилия, за да спрете да го използвате за склад и да го превърнете в едно приятно и уютно място. С тези 6 стъпки ще успеете да го постигнете лесно.

1. Заложете на цветовете и контрастите

Заслужава си да внесете въображение в най-цветното помещение. Играйте с цветовете, защо не заложите на по-смел контраст? Ако балконът ви е малък, избягвайте прекалено тъмните нюанси. В такъв случай можете да експериментирате, като за едната стена заложите на бежово, а за другата – на синьо. Не бъдете скучни.

View post on Instagram
 

2. Нека има стилово единство

Балконът ви е продължение на апартамента, не го забравяйте. Затова нека и той бъде в подобен стил и да поддържа същата концепция. В противен случай, ако той е в тотално различна стилистика, ще нарушите усещането за хармония. Може да заложите на силен контраст, единствено ако целите да придадете на балкона си друго измерение.

View post on Instagram
 

3. Организирайте пространството

Балконът може да бъде отлично място за лятна вечеря. Затова ви съветваме да сложите поне една малка маса, ако пространството го позволява. Също така е добре да помислите за шкаф, в който да прибирате вещи, които не използвате често и за които нямате място в останалите стаи. Мислете практично, не слагайте нищо излишно. Ако пространството го позволява, може да заложите и на кресло или пейка. Така ще превърнете балкона в перфектното място за сутрешно кафе.

View post on Instagram
 

4. Възползвайте се пълноценно от стените

Много хора забравят, че могат да използват стените на балкона и обикновено по тях няма нито снимки, нито картини. Защо не си направите „родова стена“? Отделете място, където да закачите снимки на любимите си хора и вероятно балконът ще стане още по-уютен и някак семеен. Можете да заложите и на красив часовник.

View post on Instagram
 

5. Не забравяйте за лампите

Лампите винаги правят атмосферата още по-приятна и уютна. Тук имате възможност да бъдете оригинални. Ще оцените най-много усилията си, когато падне нощта и балконът ви засияе. Тогава наистина ще се почувствате уютно. Заложете на по-приглушена светлина или на цветни лампички.



6. Бъдете в хармония с цялата сграда

Хубаво е балконът да е в хармония със стила на сградата. Няма нищо лошо в това да се откроява, но нека бъде с вкус.

View post on Instagram
 



Четете още: Как да изберем подходящ килим за дома