Автор
Woman.bg

Арчи е сладък като бонбон! Вижте кой му се радва в Африка

Бебето на Меган и Хари – Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, направи своята първа публична изява. Това се случи по време на кралската обиколка на херцозите на Съсекс в Южна Африка.



Четиримесечният чаровник се наслаждаваше на обкръжението край себе си в компанията на родителите си, които се срещнаха с легендарния архиепископ Дезмънд Туту – активист срещу апартейда и лауреат на Нобелова награда за мир. Мястото на срещата се състоя във фондацията на архиепископа в Кейптаун.


Арчи бе облечен в светлосиньо гащеризонче и доволно се усмихваше в обятията на майка си.



Историческият му публичен дебют бе веднага документиран и разпространен чрез официалната кралска страница в Инстаграм.

Вчера кралската двойка посети Централната джамия на Кейптаун, където Хари и Меган видяха с очите си първия ръкопис на Корана в Южна Африка. Там двамата се срещнаха и с представители на различни вероизповедания, за да научат повече за приноса на най-старата джамия в тази част на континента към междурелигиозния диалог между различните общности.


Разбираемо, Меган бе наметната с шал, а кралските наблюдатели побързаха да отбележат, че принцеса Даяна е носела подобен аксесоар по време на визитата си в джамията Бадшахи в Пакистан през 1991 г., както и в джамията Ал-Азхар в Кайро през 1992 г.

Припомняме, че херцозите на Съсекс пристигнаха в Африка на 23 септември и ще останат там 10 дни.

Четете още: Какво ще правят Меган и Хари в Южна Африка