Преди броени дни принц Хари официално обяви, че стяга куфарите за Южна Африка. Заедно с него ще пътуват херцогинята на Съсекс и малкият Арчи. Очаква се програмата на кралската обиколка да е изпълнена с благотворителни събития, с които принцът е дълбоко свързан. Хари ще продължи делото на покойната си майка – принцеса Даяна.


"Семейството ми ще замине на първото си официално посещение в Африка след няколко седмици. Екипът ни създаде вълнуваща програма. От свое име искам да кажа, че нямам търпение да запозная съпругата си и сина си с Южна Африка. Ще се срещнем с всички вас много скоро", написа в профила си в Инстаграм принц Хари.

Официалното посещение на Хари и Меган в Южна Африка стартира в понеделник, 23 септември, и ще продължи до сряда, 2 октомври. Програмата на кралските особи предвижда посещение на Малави, Ангола, Южна Африка и Ботсвана. На повечето официални събития ще присъства само принц Хари, но и Меган също ще има свои ангажименти в Кейптаун и Йоханесбург. Херцогът ще посети самостоятелно Малави, Ангола и Ботсвана.


Междувременно Меган ще се срещне с представители на женски организации, за да обсъди проблемите на образованието и защитата на жените. Като официални лица на настоящите отношения между Великобритания и Африка, Хари и Меган ще дискутират теми като: равенството между общностите, правата на жените, превенцията на ХИВ/СПИН и опазването на околната среда, информира Harper's Bazaar. Очаква се принцът да посети британското военно поделение в Малави.


Основен акцент в програмата на Хари и Меган ще бъде продължение на делото на принцеса Даяна и борбата за премахването на минираните зони в размирните райони в Ангола. Покойната принцеса беше ангажирана с различни благотворителни кампании и посвети живота си на множество значими каузи.


Припомняме ви, че през 1997 г. Даяна посети Ангола. С разходка през току-що изчистено минно поле принцесата успя да привлече вниманието на целия свят към проблема. През юни 2010 г. принц Хари се срещна с представители на HALO Trust – организацията, с която работеше Даяна в Мозамбик, и още тогава даде ясна заявка, че тръгва по стъпките на майка си.

Херцогът се е заел с нелеката задача за изчистване на сухопътните мини по целия свят до 2025 г.

Четете още: Меган се прибра в САЩ и избухна в сълзи