Автор
Woman.bg

Той спи по цял ден, но изкарва луди пари. Как става?

Какво по-хубаво от това да изкарваме пари от любимото си хоби? Още по-хубаво е, ако усилието е свързано само със...сън. Сигурно ви звучи налудничаво, но някои го правят и си живеят много, много добре. Запознайте се с Алекс Шанън – 35-годишният инфлуенсър, който си докарва цяло състояние...спейки.

Младият мъж е от прохождащите звезди в Инстаграм, но сумите, които печели, са сериозни. Профилът му Followthenap има едва 19 хиляди последователи, а вече е успял да си осигури заможни рекламодатели. Какво толкова прави той? Всъщност, идеята му зад проекта не е никак лоша.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Алекс Шанън от малък обича да поспива, но едва сега разбира, че може да изкарва парите си, докато си почива сладко, сладко. Мъжът открива, че една от най-печелившите ниши в момента са скъпите хотели и прави всичко възможно да ги направи свои рекламодатели. Той публикува единствено фотографии, на които спи в красиви луксозни стаи. Ако се загледате в профила на Алекс, ще откриете, че там няма нито една снимка, на която да е с отворени очи.

View post on Instagram
 

Идеята на г-н Шанън определено печели привърженици и в момента едни от най-луксозните хотели в света му предлагат колосални суми само за една снимка в профила му в Инстаграм. Той получава хонорари в размер на 50 хиляди евро, а от един от хотелите е получил възнаграждение в бижута на стойност 40 хиляди евро. Единственото, което Алекс трябва да направи, е да прекара една нощ в хотела, да закусва и да се снима в луксозната стая.

View post on Instagram
 

Някои от рекламодателите осигуряват и фотограф за инфлуенсъра, както и скъпи гощавки. Той признава, че веднъж е имал удоволствието да изпие капучино с 24-каратово злато.

Алекс все още работи и не разчита единствено на печалбите от профила си в Инстаграм. А ако го помолите да се определи с 3 думи, те ще са „амбициозен, креативен и любител на лукса“.

Четете още: Три удоволствия на един час от офиса