Отдавна вече на всички е ясно, че зодиите не са просто месечния хороскоп във вестника, те разкриват начина на живот, личността и съдбата на индивида.

Огън, земя, въздух, вода, метал или дърво? Вижте на кой елемент да заложите, когато обмисляте да създадете уютен дом.

Овен

Дръзките и прями Овни създават нажежена обстановка в своя дом, затова е препоръчително да потушат огнените страсти с избор на няколко метални статуетки, които да внесат усещане за студенина и спокойствие. Като знак управляван от планетата Марс, те са много активни и жизнерадостни, затова поддържането на добре устроено патио или балкон, където да се забавляват със своите приятели, е жизнено важно за тяхното щастливо пребиваване.



Телец

Красота и комфорт. Ако имате тези две неща, Телци, нищо друго не ви е необходимо в този живот. Всичко, което е топло, меко, ако може и плюшено, е балсам за вашата душа. Връзката ви с природата е особено силна, затова ако не може да си позволите къща с двор, се уверете, че апартаментът ви има големи и високи прозорци, които да позволяват често освежаване на въздуха в стаите. Тъй като имате сантимент към материални вещи, най-вероятно домът ви ще бъде отрупан с малки красиви предмети, носещи голяма емоционална стойност за вас.

Близнаци

Близнаците ще се чувстват най-спокойни и уравновесени, ако стените на техния дом са изпълнени с лавици от книги, маси, подредени с кристално бели вази и вдъхновяващи произведения на изкуството. Те имат нужда от постоянно стимулиране на така или иначе неспокойния им ум, за да почувстват дома си като своя крепост. Близнаците са подвижен знак и се нуждаят от пространство, през което могат да се движат свободно, затова разчистете ненужните мебели и ще усетите незабавен прилив на спокойствие и свежест във вашия дом.

Рак

Комфортът е от изключителна важност за вашето здравословно съществуване. Креативността е част от вас и с лекота я прилагате във всеки един аспект от вашия живот. Сантименталните Раци много държат на чувството за сигурност, което прави присъствието на помощни възглавници върху канапето в дневната, почти задължително. Освен това имат крещяща нужда от бюфет, отрупан с рамки за снимки, които да напомнят с умиление за щастливите мигове на тяхното семейство.



Лъв

Вашият знак е управляван от Слънцето,затова и стилът на дома ви трябва да бъде бляскав и артистичен. Изберете ярки цветове за стените и мебелите си и не се страхувайте да не следвате модните тенденции. Ние знаем, че обичате да оставяте своя отпечатък върху всичко, до което се докоснете. Детето у вас никога няма да ви изостави, затова му осигурете подходяща астмосфера, за да се чувства щастливо - весела и артистична стилистика, която обаче е също така особено елегантна.

Дева

Отношениeто, което имате към детайла предполага чист и подреден дом. Аналитични и практични, вие ще се чувствате най-добре, ако притежавате многофункционални мебели. Например холна маса, която с едно движение се отваря и магически се превръща в занаятчийска работилница. И тъй като Девата е земен знак, нашият съвет е да се сдобиете със зелен кът някъде във вашия дом. Направете си зимна градина или просто сложете цветарник в десния ъгъл на всекидневната. Ще видите колко спокойни и отпочинали ще се почувствате, когато се грижите за тях или просто им се лювувате.



Везни

Везните имат вродено чувство за естетика, лекота и баланс, затова техният дом е едновременно красив и гостоприемен. Силно социален знак, той с радост приема гости по всяко време и с охота разказва историята на розовата стена, която перфектно кореспондира с флоралните тапети под прозореца. Венера е неговият управител и нищо пищно и бляскаво не му е чуждо. Разумно е да обзаведе дома си във винтидж стил с мебели, които са направени от стабилни и здрави материали.

Скорпион

Скорпионите са силни и дълбоки личности и не се задоволяват с нищо посредствено, особено що се касае до техния дом. Te изповядват максимата “всичко или нищо” и често живеят в огромни луксозни къщи, а ако нямат средства да си го позволят, задължително имат поне нещо скъпо и мистериозно, което да привлече вниманието на всеки гост. Здравословно би било и да създадат свое кътче за отдих, в което да се усамотят, за да разсъждават над въпросите за живота и смъртта.

Стрелец

Животът за вас е приключение. Възприемате света като място, изпълнено с безброй възможности и винаги сте готови да експериментирате. Домът ви е отражение на вашето влечение към чуждата култура и бохемски стил на живот. По лавиците във всекидневната трябва да има поне един глобус, а защо не и фототапет с карта на света, за да набелязвате по-лесно следващата мечтана дестинация. Юпитер управлява зодия Стрелец и като планета-гигант в Слънчевата система, тя предполага необходимостта от големи светли пространства. Когато избирате свое жилище, обърнете внимание на високите тавани и възможността за приток на естествена светлина.



Козирог

Организирани, стилни и амбициозни, вие работите здраво, но и обичате да разпускате подобаващо. Харесвате стилните и изчистени линии в обзавеждането и залагате основно на минимализма в стилистиката на вашия дом. Силно вярвате, че всяко нещо трябва да има причина и цел на съществуване и излишни вещи в дома ви само биха нарушили душевното ви спокойствие. Някои биха ви определили като прекалено скучни и сериозно, но истината е, че притежавате добър усет за живота и вярвате, че по-малкото винаги е повече.

Водолей

Водолеят притежава уникален и ексцентричен ум, който се нуждае от просторни и светли помещения. Въпреки това те не трябва да са просто обикновени изчистени стаи, а е почти задължително да присъстват екстравагантни и иновативни щрихи в декорирането. Представителите на този знак ненавиждат стандартите и нищо в техния дом не подсказва предвидимост или еднообразие.

Риби

Като последен знак от зодиака, вие сякаш сте събрали цялата мъдрост на земята. Вие сте сензитивни и енигматични, затова вашият дом прилича по-скоро на храм, отколкото на каквото и да е друго. Подчертаната мечтателна природа на Рибите ги кара да се чувстват удобно на място, което предполага потискане на сетивата, успокояване на ума и същевременно стимулиране на креативността. Домът на Рибите винаги е отражение на техния богат вътрешен свят.

Четете още: Мъжете от тези 4 зодии са царете на секса