Автор
Woman.bg

Защо кралят на Тайланд наказа втората си съпруга

В кралския двор на Тайланд гръмна невиждан скандал. Кралят Маха Ваджиралонгкорн наказа втората си съпруга Синеенат Вонгваджирапакди като я лиши от всичките ѝ титли. В официално съобщение по тайландската национална телевизия се посочва, че Синеенат се е опитала да се издигне до ранга на кралицата. „Тя не почита краля и не разбира кралската традиция. Действала е срещу позицията на кралица Сутхида в името на собствените си амбиции,“ заявиха от кралския двор.

Кралят Маха Ваджиралонгкорн и кралица Сутхида

Припомняме ви, че преди три месеца по случай 67-ия рожден ден на краля, Вонгваджирапакди бе удостоена с титлата кралски консорт, което означава съпруга на краля, но без статут на кралица. За първи път от близо век тайландски монарх си взима втора жена. Сега обаче тази титла ѝ е отнета.


34-годишната си Вонгваджирапакди спечелила сърцето на краляq докато му била телохранител. Синеенат е завършила Кралския университет за медицински сестри и се е обучавала за военен пилот.

Служила е като телохранител на краля и беше произведена в чин генерал. Заради амбициите си да измести кралицата Сутхида, с кралския указ тя е лишена и от всичките си военни звания и ордени.

Четете още: Новата владетелка на Тайланд: От бодигард до съпруга на краля!