Автор
Десислава Недева

10 супер готини черти от характера на зодия Скорпион

В момента се намираме под влиянието на астрологичния знак Скорпион. Както знаем, той се свързва с трансформацията, мистичността и дълбоките разтърсващи емоции. Ето защо в повечето случаи хората се плашат от тази иначе прекрасна зодия, която притежава изключителна сила и енергия. Затова днес ще се абстрахираме от клишетата колко ревниви, властни и отмъстителни са Скорпионите и ще се съсредоточим върху 10 положителни качества на техния характер.

Те са:

1. Умни

Скорпионът е изключително умен, хитър и проницателен, така че дори за миг не трябва да си помисляте, че можете да го излъжете или манипулирате. Това е неговата специалност и ще трябва доста да поработите, за да достигнете нивото му. Той е доста сложна и многопластова личност, за която ще ви трябват месеци, дори години, за да я разгадаете.



2. Честни

Противно на очакванията, Скорпионите не обичат да задушават хората около себе си и практикуват добра хигиена на общуване. Не очаквайте да ви обсипват с комплименти, само за да извлекат някакви дивиденти. Понякога може да ви се струват резки в реакциите си, но поне ще сте сигурни, че когато ви кажат колко много означавате за тях, наистина го мислят.

3. Обичливи

Когато Скорпионите се влюбят, то обикновено е за цял живот. Те са способни да изпитват крайни интензивни емоции, а любовта им е силна и изпепеляваща. Никога не правят нещо наполовина, затова и в личните си отношения се разкриват и отдават на сто процента. Готови са да продадат и душата си на дявола, само за да запазят достойнството на своя партньор.

4. Независими

Скорпионът следва неотлъчно своя път в живота и рядко може някой или нещо да го отклони от него. Освен това не се страхуват да поемат отговорност и инициатива и ако могат, ще свършат всички задачи съвсем сами. Поне ще са сигурни, че са го направили както трябва. Респективно приемат изключително лично всеки опит за намеса в техния живот и се пригответе да бъдете поставен на мястото си, ако посмеете да упражните някакъв вид контрол над тях.



5. Жилави

Това е може би най-коравата зодия, която не позволява нищо и никой да застава на пътя й. Може да падне 10 пъти, но ще се изправи 11 и ще постигне целта си. Не трябва да имате и капчица съмнение в тяхната решителност и отдаденост. Да не забравяме, че фениксът също е символ на осмия знак от зодиака и ще възкръсне от пепелта, ако трябва, но ще се върне, за да вземе това, което смята, че притежава.

6. Лоялни

Скорпионът държи на думата си. Винаги. Нещото, което най-силно може да го вбеси в този свят, е лъжата и най-вече лъжливите обещания. Ето защо той никога няма да си позволи да го причини на някого друг. Ако Скорпион ви каже, че ще дойде в 3 часа сутринта до дома ви, за да отидете да проследите готиния пич, който тя си е харесала, смятайте го за направено. Навивайте алармата и подгответе джобното фенерче.



7. Страхотни събеседници

Скорпионите умеят да се свързват с околните на много дълбоко ниво. В началото може да ви се сторят дистанцирани и дори надменни, но това е, защото искат да преценят добре с кого си имат работа, за да се разкрият напълно. Те не са от хората, които ще ви говорят за времето или за футбол, а ще ви завлекат в дебрите на сериозните и проникновени разговори, от които и двамата ще излезете променени и помъдрели.

8. Наблюдателни

Скорпионите са изкусни наблюдатели и забелязват неща, които на другите просто им убягват. Благодарение на това тяхно супер качество, те успяват да обърнат всяка една ситуация в своя полза. Скорпионът ще навърже хиляди незабележими улики, за да изрови истината, която е ключът към успеха на тези родени психолози. Без да се усетите, ще сте оплетени в техните мрежи за доста дълъг период от време. Настанете се удобно.

9. Емоционални

Скорпионите се движат по висока скала на емоциите. Те могат да бъдат както безумно щастливи, така и депресиращо тъжни, и то в рамките само на няколко часа. Този феномен е причинен от прекалено дълбоката им емоционалност, която дори те трудно овладяват на моменти. Отстрани изглеждат стабилни и безизразни, но само те знаят какво крият в душите си и на каква цена.



10. Резервирани

Както вече казахме, Скорпионите са една от най-недостъпните представители на зодиака. Те ще ви поставят на хиляди тестове, преди да ви се разкрият напълно. Но пък веднъж разрушили стените около тях, вие ще се сдобиете с приятел, на когото можете винаги да разчитате и с когото ще изживеете трансформиращи събития. Затегнете коланите и се пригответе за най-вълнуващото си земно преживяване.

Четете още: От днес навлизаме в зодия Скорпион. Какви промени ни очакват