Автор
Десислава Недева

От днес навлизаме в зодия Скорпион. Какви промени ни очакват

От 23 октомври до 22 ноември Слънцето транзитира през зодиакалния знак Скорпион. Това е най-мистичният знак от зодиака и активира темите за личната трансформация, дълбоките страсти и финансите. Хармонията и балансът на Везните е останал някъде далеч зад гърба ни и енергията на Плутон, който управлява Скорпиона, вече започва бавно, но сигурно да ни завладява. Как ще се отрази тази небесна рокада върху обикновения човек, може би се питате? Най-важното нещо, което трябва да запомните е, че в живота ви ще се случи някаква промяна или метаморфоза. При всички положения, обаче, тази трансформация е за добро.

Независимо коя зодия сте – Лъв, Дева или Стрелец, ще бъдете обсебени от чувства като ревност и непреодолимо желание за контрол. Целта на цялата тази емоционална интензивност е на повърхността да изплуват старателно заровени комплекси и страхове, които ни правят несигурни и уязвими. По този начин ние опознаваме по-добре себе си и успяваме да се преборим със своите скрити демони, придобиваме кураж и сила да се справим с всичко, което е намислил да ни поднесе животът.

Предлагаме ви 3 начина да се възползвате максимално от силната позиция на Слънцето в момента и да подобрите битието си:

1. Използвайте решителността на Скорпиона и действайте.

Ако досега сте се чудили дали да предприемете стъпка по отдавна отлаган проект, сега е моментът да се раздвижите. Може да ви се струва нереално и непостижимо това, което искате до постигнете, но спомнете си за животното скорпион, което оцелява, дори когато е замръзнало, защото умее да акумулира в тялото си радиация и да не диша в продължение на три дни. Ето такъв вид решение на проблемите очаквайте да се случат, когато Слънцето се намира под управлението на мистичния Скорпион. Тази магия няма да продължи по-дълго от месец, затова не отлагайте, а се качете на крилата на червения дракон, друг символ на Скорпиона, и действайте.



2. Заредете се с мощната енергия на този знак и позволете на положителните промени да се случат.

Когато Слънцето се отдалечава от съзвездието Везни и неговата дипломатична аура, хората започват да стават все по-центрирани в себе си и собствените си нужди. Ще се интересуваме от взаимоотношенията и околните само дотолкова, доколкото има какво да вземем за себе си от тях. Време е да надникнем дълбоко в дебрите на нашите души и да си изясним от какво всъщност имаме нужда, за да се чувстваме добре, какви са истинските копнежи и желания, които ни мотивират да се развиваме като личности. Да, целият този процес на душевна дисекция може да бъде наистина болезнен, но представете си облекчението, което ще изпитате, когато най-накрая се срещнете очи в очи със своето истинско аз, независимо какво чудовище може да се окаже то.



3. Бъдете внимателни.

Ако не сте достатъчно съобразителни, мощната енергия на Скорпиона може да ви повлече и да залитнете към едно доста деструктивно поведение. Убедете се, че можете да плувате добре в тъмните води на Скорпиона или ще се удавите от обсесивно чувство на ревност, завист и желание за контрол. Ако самите вие сте Скорпиони или имате в обкръжението си от близки и познати представители на тази зодия, знаете че както могат да бъдат студени и контролиращи, така са и най-отдадените и лоялни партньори на планетата. В рамките на следващия един месец, тези техни качества ще се мултиплицират и вие ще усещате ефекта на Скорпиона още по-силно от останалите. Каква е рецептата да се спасите от разрушителния модел на поведение, който може да ви застигне по един или друг начин? Опитайте се да разберете нещо повече за самите вас, пуснете контрола и се доверете на Вселената. Обичайте себе си и приятелите си Скорпиони такива, каквито са. Пълното приемане е ключът към положителната промяна и трансформация, която ще ви отведе напред и нагоре по стълбицата на успеха.

Четете още: 5 причини задължително да имате приятелка Везни