Автор
Десислава Недева

8 неща, които трябва да знаете за детето Водолей

Ако сте родили малкото човече в периода между 20-ти януари и 18-ти февруари, то вие притежавате едно умно, рационално и широко скроено дете.

Ето как да се подготвите за живота си като негова майка:

1. Очаквайте неочакваното

Децата Водолеи знаят най-добре как да ви държат на нокти през цялото време. Изпълнени с енергия, вълнение и интелект, те не се спират на едно място дори и за минута. Винаги са в центъра на събитията, обградени от приятели, опитвайки нови и вълнуващи за тях неща, които много често изправят косите на своите майки.



2. Малко са разсеяни

Може би често ви се струва, че просто не ви чуват или ви игнорират умишлено, но истината е съвсем различна. Те много добре са разбрали какво сте поискали от тях да направят, но мисълта им тече толкова бързо, че докато стигнат до изпълнение на вашата заръка, вече са забравили какво сте им казали.

3. Крайно упорити са

Докато наблюдавате играта на вашето дете Водолей, едно нещо със сигурност ще се открои като тенденция, а именно, че не се отказват, докато не постигнат това, което са си наумили. Понякога ще ви е трудно да гледате как този инат придобива нездравословни измерения, но единственото, което можете да направите е да го оставите само да се убеди в това. Тогава урокът ще бъде наистина научен.



4. Притежават силна емоционалност

Понякога ви се струва, че сте родили най-спокойното и уравновесено дете на света, докато не се случи нещо, което не е по вкуса му. На никой не му е приятно, когато ситуацията не се развива в негова полза, но разочарованието и гнева на Водолея излизат от всякакви граници. Хубавото е, че бързо им минава и след минути няма да има и следа от урагана от емоции, който са оставили след себе си.

5. Весели и комуникативни са

Децата Водолеи притежават вроден чар и привлекателност и бързо завързват нови приятелства. Общуват със завидна лекота и естественост и по този начин печелят на своя страна всеки един събеседник. Дори най-малките представители на тази зодия успяват да се внедрят в нова компания, затова майките им не трябва да изпитват никакви притеснения, когато дойде времето да ги запишат в детска градина или ясла.



6. Емпатията е тяхното второ "Аз"

Дори майките не са застраховани от лошо настроение, но само детето Водолей като с радар ще усети и най-малките промени в душевното ви състояние. То ще дойде спокойно при вас, ще ви погледне с най-чистите и добри очи на земята и ще ви дари с най-топлата и съчувстваща прегръдка, която като с магическа пръчка ще изтрие всички негативни мисли, които ви се въртят в красивата главица.

7. Учат изключително бързо

Техният ум препуска с 200 километра в час. Още преди да сте приключили задачата, която им показвате, те вече са запомнили стъпка по стъпка всяко ваше действие и разгадали принципа ви на работа. Твърде вероятно е да стане любимеца на всички преподаватели в училище. Дори да не харесва даден предмет от програмата, той ще използва своя чар и харизма, за да спечели дивиденти и да получава високи оценки, дори да не ги заслужава съвсем.



8. Особняци са

Никога не правете грешката да си мислите, че знаете всичко за вашето дете Водолей. То си следва някакъв си негов ритъм, но успява да направи така, че да постигне всяка цел, която си е поставил. Понякога може да не сте наясно с мотивите, които стоят зад неговите действия, затова е много важно да поддържате добра комуникация помежду си. На моменти може буквално да ви подлудява, но едно е сигурно, никога няма да ви е скучно с дете Водолей в къщата.

Четете още: Стрелци, ноември ще бъде магически за вас