В днешно време много двойки имат репродуктивни проблеми, а причините за това могат да бъдат много. Напрегнатото всекидневие, което ни пречи да се отпуснем и да имаме пълноценен полов живот, също е една от тях. А когато желаем да видим положителен тест за бременност през следващите седмици, е хубаво да имаме редовни контакти, на които да отделим повече време.

Днес решихме да ви представим секс позите, в които има най-голям шанс да забременеете и които ще ви накарат да се отпуснете по-лесно. Защото начинът, по който протича актът и насладата от него, са сред основните фактори, които ще ни помогнат да заченем.

1.Мисионерската поза

Добрата стара мисионерска поза е перфектна опция, особено ако си падате по класическите романтични преживявания. Според проучвания тази поза дава гаранция за успех при 2/3 от човечеството. Специалисти препоръчват мъжът да бъде от горната страна по време на акта, тъй като по този начин спермата прониква по-добре в жената. Освен това, ако матката на дамата е обърната, шансът да забременее се увеличава, ако по време на акта, тя лежи по гръб.



2.Обърнатата ездачка

Когато дамата е отгоре и е обърната с гръб към партньора, тя е тази, която контролира целия процес. Според специалисти, когато контролът е в нейни ръце, опитите за забременяване стават по-ефективни.

3.Кучешката поза

Експертите са категорични, че това е опцията за мъжете, които не обичат мисионерската поза. При кучешката поза мъжът отново е водещата фигура, но с тази разлика, че не напряга мускулите си, за да не се отпусне върху партньорката си.

4.На ножица

Когато двамата партньори лежат на една страна с лице един към друг и са преплели краката си. В тази поза има възможност за дълбоко проникване и духовно съчетаване, което също спомага за забременяването.



5.Любимата поза на дамата

Няма лъжа, няма измама. Проучвания доказват, че наличието на оргазъм при жената по време на акта увеличава съществено шансовете за забременяване.

Четете още: Да или не: Секс за отмъщение

*И понеже Коледа наближава, а ние от woman.bg вярваме в магията на този празник, тази година ще раздаваме подаръци. Много подаръци! Регистрирайте се Т У К и вижте какви изненади сме ви приготвили заедно с Лора и Стоян.