Автор
Woman.bg

Родителите на Тейлър Суифт плачат от радост: Дъщеря им счупи рекорд на Джако (Галерия)

Вече са ясни призьорите на Американските музикални награди. Те, заедно с Грамитата, са най-елитните отличия в музикалния бранш и са единственото толкова голямо наградно шоу, което се определя с вота на феновете.

На ежегодното бляскаво събитие, което по традиция се състои в театър „Майкрософт“ в Лос Анджелис, за пореден път големият победител се оказа нашумялата в последните години Тейлър Суифт.

Певицата си отиде с цели шест приза – за изпълнител на годината, за най-добър рок изпълнител, на най-добър съвременен изпълнител, за най-добър изпълнител на десетилетието, както и за най-добър поп/рок албум на годината (Lover) и за най-добро видео – това към песента You need to calm down.

С това Американските музикални награди на певицата стават 29. С новите шест тя счупи рекорда на Майкъл Джексън, който имаше общо 24 награди.

Сред публиката бяха и нейните родители, които се просълзиха от прочувствената благодарствена реч на дъщеря си.

Певицата Били Айлиш грабна две награди – за нова изгряваща звезда на годината и за най-добър изпълнител на алтернативната музика.

Интересното е, че звездата Лизо, която обра най-много номинации за „Грами“, на церемонията по връчването на Американските музикални награди не получи нито една.

Рапърът Пост Малоун, който бе с най-много номинации (общо седем), спечели приза за най-добър рап/хип-хоп албум за Hollywood's Bleeding. Карди Би грабна наградата за любим рап/хип-хоп изпълнител, а за най-добра рап/хип-хоп песен бе отличен дуетът на Лил Нас Екс и Били Рей Сайръс Old Town Road.

Три награди отидоха в ръцете на Калид – за любима песен в категорията соул/ар енд би за сингъла Soul, за любим албум в същата категория за компилацията Free Spirit и за най-добър поп/рок изпълнител.

Би Ти Ес получиха приза за най-добра поп/рок група, както и наградите за турне на годината и за най-любим изпълнител в социалните мрежи.

Шон Мендес и Камила Кабело пък грабнаха награда за песента Senorita в категорията за най-добър дует.

Шон Мендес и Камила Кабело

В категориите за най-добър соул/ар енд би изпълнител и изпълнителка победиха съответно Бруно Марс и Бионсе.

Наградата за най-вдъхновяващ съвременен изпълнител спечели Лорън Дейгъл.

За най-добър латино изпълнител бе отличен Джей Балвин, а наградата за най-добър електроданс изпълнител отиде в ръцете на Маршмелоу.

За музика към филм спечели саундтракът към „Бохемска рапсодия“.

Четете още: Деколтета до пъпа и цепки до ушите на наградите Revolve 2019 (Снимки)