Автор
Десислава Недева

Новолуние в Козирог и слънчево затъмнение: Очаква ви щастие и любов

Новолунието в Козирог, което ще се случи в четвъртък, 26-ти декември, точно в 7:13 часа сутринта, ще съвпадне с пръстеновидно слънчево затъмнение. Въпреки лошата си слава, това декемврийско затъмнение ще има изключително благотворно въздействие върху нас, заради съвпада си с планетата на изобилието и късмета – Юпитер. Хармоничният аспект, който сключва с Уран, прибавя допълнителна позитивна нотка на промяна и въодушевление.

Ключовата дума на това затъмнение е предзнаменование. Щастливите случайности ще ви следват по петите, тъй като Юпитер сключва тригон с Уран, което ни носи низ от изненадващи съвпадения, които ще осмислят дните ни. Освен това фиксираната звезда Полис е съвсем наблизо до Новолунието и ни зарежда с амбиция за успех, обективност, хъс и доминиращо поведение.



Какво всъщност означава слънчевото затъмнение?

Слънчевото затъмнение е точно като обикновеното Новолуние – време, в което Луната застава на една ос със Слънцето и Земята. Енергията обаче е много по-мощна, тъй като Луната затъмнява Слънцето. За щастие в случая не говорим за пълно слънчево затъмнение, а пръстеновидно такова, което омекотява малко силата на неговия ефект върху живота ни.

Като всяко едно Новолуние, и това носи със себе си възможността да градим нови планове за бъдещето и да стартираме нови проекти със замах и увереност, че всичко ще завърши благополучно. Оставете закостенелите порядки зад гърба си и се впуснете в находчиви методи за развитие напред и нагоре по стълбицата на успеха.

Каква е спецификата на Новолунието в Козирог?

Новолунието в Козирог ще съвпадне само с един градус отстояния от планетата на късмета и експанцзията – Юпитер. В допълнение на това щастливо селестиално събитие добавяме и тригона с Уран и очакванията за бъдещето придобиват колосални положителни окраски.



Съвпадът с Юпитер носи щастие, оптимизъм, щедрост и късмет и ни предоставя възможности за лично, професионално и духовно израстване. Това влияние ни дава ентусиазъм и желание да разперим криле и да изживеем живота си на максимум. Ключовата дума е „експанзия“ и е приложима във всяка една сфера – взаимоотношения, кариера, здраве. Времето е изключително подходящо да започнем обучение или да осъществим пътуване до далечна и екзотична дестинация. Новите връзки, инвестициите, бизнес и правните въпроси, също са орисани да се движат в правилната посока. Не на последно място е и желанието ни да се развиваме в духовен аспект и да разберем повече неща за себе си, които ще ни помогнат да израснем като личности.

Тригонът, който се сключва между Новолунието и планетата на изненадите – Уран, ни носи вълнуващи и приятни внезапни промени, които ще стимулират нашата интуиция и способност да предвиждаме бъдещето. Всички тези проникновения, които ще изпитаме, ще разкрият пред света нашата ексцентрична и цветна страна, която ние крием от околния свят, но я носим навсякъде със себе си. Но благодарение на повишената ни самоувереност тези дни и усещането за лична свобода, артистичност и любопитство, ние с охота ще напуснем уютната ни зона на комфорт, в която обикновен пребиваваме, за да се впуснем в нови и вълнуващи преживявания. Щастливите случайности, които сякаш ще ни преследват по петите, могат до доведат до стартирането на нови връзки от бизнес и романтичен характер.



Промените, които искате да направите с живота си, точно в този момент изглеждат напълно адекватни, затова не мислете много, а ги направете, защото след време може и да се разколебаете. Сега сте най-освободени в поведението си, оптимистични и авантюристични, готови да поемате рискове, без да се превръщате в бунтари. Небесните конфигурации на това Новолуние ще ви помогнат да преодолеете стеснението си, ако по принцип сте по-срамежлив и затворен човек. Освен това ще усвоявате бързо и лесно новата информация, затова е добра идея да започнете изучаването на чужд език, да се запишете на танци или в някоя школа по актьорско майсторство. Духовните практики също са добра алтернатива за запълване на свободното ви време, защото ще успеете да израснете много в духовен и личен план за изключително кратко време.



Тъй като Новолунието съвпада с пръстеновидно слънчево затъмнение, неговият ефект ще трае шест месеца, вместо обичайните четири седмици. Като всяко едно Новолуние, времето е подходящо за формулиране на желания. Пригответе си лист хартия и червен химикал и сядайте да пишете послания към Вселената. Важно е те да бъдат точно и ясно формулирани и да са документирани не повече от 6 часа преди и след точния съвпад на Слънцето и Луната. Отпуснете се, визуализирайте ги, сякаш вече са се случили и са част от вашето ежедневие. Тъй като Новолунието се случва в съзвездието Козирог, е препоръчително темите, по които пишете да бъдат съгласувани с енергията на този знак, а именно отговорности, дисциплина, традиция, израстване в йерархията.



Ето и някои примерни положителни твърдения, над които да медитирате тези дни:

1. Успявам да се справя с живота по най-успешния и лесен начин.
2. Позволявам си да бъда състрадателен и мил, без това да ме прави по-уязвим.
3. С увереност, дисциплина и отдаденост успявам да постигна целите си.
4. Всеки ден съм продуктивен в работата си.
5. Аз съм спокоен и умея да изчаквам най-подходящия момент, за да реализирам мечтите си.
6. Отговорен съм към рутинните си ежедневни задължения, дори да не виждам мигновен ефект от тяхното изпълнение.
7. Аз съм организиран и съвестен във всичко, което правя.

Четете още: Топ 5 на най-красивите жени според зодията