Автор
Woman.bg

Ето това е да имаш жена-премиер! Във Финландия ще работят 4 дни по 6 часа

Повече грижа за семейството! Ето това иска премиерът на Финландия Санна Марин. Затова и едно от първите неща, с които се захваща младата дама през 2020-а година, е предложение за въвеждане на 4-дневна работна седмица с 6-часов работен ден, съобщава британският в. "Дейли мейл".

View post on Instagram
 

34-годишната Марин, която е най-младият министър-председател в света, твърдо се обяви за гъвкава работна схема. Именно тя ще позволи на финландците да прекарват повече време с децата си. "Вярвам, че хората заслужават да имат повече време за семействата си, любимите си хора, хобитата си и други аспекти на живота като културни мероприятия", обяви Марин, цитирана от New Europe. Предложението ѝ веднага бе посрещнато с одобрение и ентусиазъм от образователния министър Ли Андерсон.

В момента във Финландия се радват на стандартна петдневна работна седмица с по 8 работни часа. На фона на многото придобивки на жителите ѝ, страната с основание се счита не само за една от най-богатите, но и най-социални системи в света.

Припомняме, че във финландското правителство има още три дами под 35 години.

View post on Instagram
 

Подобна мярка бе тествана още през 2015-а година с 6-часов работен ден. Резултатите бяха обнадеждаващи и показаха, че служителите са не само по-доволни и щастливи, но и по-продуктивни.

View post on Instagram