Всяка жена мечтае за безлимитна банкова карта, с която да пазарува на воля. Но мечтите често се разминават с реалността и в края на месеца финансовото ни положение винаги става напечено. Как да не останем на червено? Следвайте съветите на специалистите, които ще ви помогнат да спестите пари и да контролирате банковата си сметка.

1. Уикенд без покупки
Сезонът е перфектен за уикенд, в който не харчите пари. Вместо да обикаляте мола в търсене на нова чанта или обувки, изчистете апартамента, гледайте телевизия с приятелки. През този уикенд забравете за ресторанти и дискотеки.

2. Приложения
Ако нямате онлайн банкиране, направете си. Пробвайте и приложение на смартфона, в което да си зададете бюджет. Сложете в него определена сума, по-малка от тази, с която реално разполагате. Въвеждайте всеки свой разход, за да видите как се движите.

3. Месечни спестявания
Предизвикайте себе си да пестите. През февруари купувайте само най-нужното - храна и санитарни продукти. През март пък ограничете посещенията на заведения. Април - без нови дрехи.

4. Домашна храна
Приготвянето на домашна храна излиза по-евтино от обяда в ресторанти. Освен това домашната храна е и по-вкусна.

5. Спестовна сметка
Или сметка, или спестовна компонента. Влагайте определена сума там всеки месец, а ако от заделените за настоящия месец ви останат пари, преведете и тях.

6. Пазарувайте на едро
Възползвайте се от пазаруването на едро. Често веригите предлагат промоции от типа 4 на цената на 5 продукта.



7. Кафе от вкъщи
Защо да давате излишни пари за кафе? В офиса си вземете термос и се насладете на домашно приготвено кафе.