Автор
Woman.bg

Илон Мъск взриви мрежата с тези думи за коронавируса

Илон Мъск предизвика истински бум в социалните мрежи само с няколко думи, относно най-наболелия въпрос за човечеството – коронавируса. Неприлично богатият изобретател си позволи изречението: „Паниката около коронавируса е пълна глупост“. И не бихме могли да го виним, тъй като през последните дни това е единствената тема, върху която се акцентира в медиите.

Заможният директор на Tesla и SpaceX сподели мнението си в Туитър, където е следван от над 30 млн. потребители. Буквално за минути публикацията му събра над 1 млн. харесвания и хиляди коментари, повечето от които гневни. Някои дори предположиха, че той ще се покае и ще изтрие публикацията.


В момента в САЩ са регистрирани повече от 600 случая на заболели от коронавируса, а броят на жертвите вече е 76. В световен мащаб цифрите са още по-плашещи, като починалите наброяват над 4000. Повечето коментари под публикацията на Мъск гласят, че той се отнася твърде несериозно и подценява огромната заплаха и факта, че все още не е измислено лечение. Други пък го защитиха, като потвърдиха, че паниката, насадена от медиите, е твърде пресилена.

През февруари магизините на Tesla в Китай бяха временно затворени, поради мерки против разпространението на коронавируса. Друг любопитен факт е, че самият Илон Мъск е загубил около 7 милиарда долара през последните две седмици след разпродажбите на фондовите борси, предизвикани от страха от последствията за икономиката след коронавируса.



Четете още: Ужасът започна! Коронавирусът вече е в България (обновена)