Автор
Woman.bg

5 ефективни начина да предпазите детето си от опасния вирус

През последните дни светът е изплашен, тъй като над човечеството е надвиснало проклятието, наречено „коронавирус“. Заразата вече е разпространена в Китай, но вероятно ще достигне и Европа. Медицината тепърва ще се бори с вируса, за който се говори, че взима жертви и то бързо. А какво ни остава, докато заплахата отмине? Да се предпазваме и да бъдем изключително внимателни, особено към децата си. Днес ще ви предложим 5 ефективни начина, с които да защитим любимото си същество и то да остане здраво.



Добра хигиена

Звучи твърде банално, но истината е, че в забързаното всекидневие понякога пренебрегваме този въпрос. Така че, вместо да носите хирургична маска в метрото, която не е толкова ефективна на публични места, по-добре наблегнете на елемантарните хигиенни навици. Те ще ви спасят. Бонус съвет: напомняйте на детето си да не докосва лицето си твърде често, и то с неизмити ръце.

Чист телефон

Безспорно един от най-мръсните предмети в бита ни е телефонът. Той е абсолютно навсякъде с нас и бактериите моментално се залепват за него. Почиствайте го редовно!



Закриване на устата

Задължително закривайте устата си на публични места и, разбира се, когато кихате. По този начин ще се предпазите от зарази и ще предпазите и другите от вашите бактерии. Можете да я прикриете не само с маска, която ви лишава от кислород, но и с шал.

Приемане на витамини

Много е важно хранителният режим да бъде на ниво, особено за подрастващия организъм на детето. Осигурявайте на себе си и на него прием на повече витамини, като консумирате плодове и зеленчуци и си приготвяте фрешове и смутита.

Домашно приготвена храна

Много често прихващаме вируси от храната, която е приготвена в нехигиенична среда или са използвани некачествени продукти. Никога не можете да бъдете сигурни какво ядете навън и затова е препоръчително да пазарувате внимателно и да приготвяте ястията си у дома. Не позволявайте детето ви да се храни навън, пригответе му обяд от вкъщи.

Четете още: Вижте храните, които удължават живота