Автор
Woman.bg

5 специални ритуала, с които да посрещнете пролетта вкъщи

Пролетта разцъфна, честита да ни е! Днес настъпи официалният край на зимата и дойде така любимият ни магически сезон, който ни вдъхва надежда, че лятото съвсем скоро ще бъде при нас. А знаете ли, че има някои ритуали, които се извършват точно в днешния ден, за да привлечем късмета и щастието към нас? Ето кои са те:

Първо трябва да отбележим, че 20-и март е специален ден, защото ни носи мощна енергия и заряд, а също така сбъдва съкровените ни желания. Освен това, от днес нататък ще се радваме на по-дълги дни, повече слънчева светлина и настроението ни ще се повиши значително. Посрещнете пролетта подобаващо като:

Направите хубаво почистване на дома си



Превърнете дома си в още по-уютно място, разчистете гардероба от дебелите пуловери и изхвърлете всички вещи, които няма да ви трябват оттук нататък. Ако има нещо, което отдавна заема място в къщата ви, но все не намирате време да се сбогувате с него, сега е най-точният момент, не си търсете оправдания.

Отдайте се на детокс



Тази точка е още по-важна от предната. Сега тялото ви се нуждае от пречистване повече от всякога. Днешният ден е отличен да си вземата вана със соли, да си направите някоя-друга почистваща процедура за лице и най-вече да се храните здравословно. Днес приемайте повече течности и заложете на прясна храна, помислете добре за менюто си. Можете да поглезите косата си, като си приготвите маска или отделите време за по-специалн прическа. Направете нещо, което ще ви накара да се почувствате като нови, погрижете се за себе си.

Бъдете добри и помогнете на някого



Направете нещо добро за някого, бъдете мили и усмихнати, днес е особено важно. Избягвайте максимално конфликтите и стреса, излъчвайте любов. Пригответе специална вечеря и прекарайте време с любимия човек, посрещнете пролетта с позитивни емоции.

Обърнете се към Вселената



Денят на пролетното равноденствие е магически, не подценявайте специалните вибрации, които излъчва. Сега е моментът да си намислите желание, да се обърнете към Вселената за помощ или ако се нуждаете от знак за нещо. Просто запалете свещ, усамотете се в някое тихо кътче в дома си и се помолете. Поискайте това, което наистина ви липсва и благодарете за хубавите неща в живота си.

Купете си цветя

Украсете дома си с цветя, нека те внесат свежест и настроение. Дори и само един красив букет ще ви свърши отлична работа. Препоръчително е да заложите на цветя с ален оттенък. Този цвят символизира силата и топлината. На днешния ден може и да посадите цвете – ритуал, който ще ви донесе още щастие и късмет до края на годината.

Четете още: Жената, която излъчва сексапил с всяка своя клетка -каква е тя и как да се превърнете в такава?