Автор
Woman.bg

Майка на 6 деца, преболедувала рак, почина от коронавирус

Коронавирусът изглежда все по-зловещ и почти непобедим. Днес научихме една наистина съкрушителна история за поредната му жертва.

Тя е самотна майка на 6 деца, която се е справяла напълно сама с живота, след като съпругът ѝ умира преди няколко гоидни. 42-годишната Сънди Рутър дори е успяла да победи най-страшната болест, а именно рака. Но, уви, коронавирусът се оказва по-силен и безпощаден.

На 3-ти март, съвсем скоро след като е претърпяла операция, Сънди усеща силно неразположение. През следващите дни продължава да не се чувства добре, дори самата тя се е усъмнила, че може би се е заразила с така нашумелия COVID-19.



Според най-добрата ѝ приятелка, Джесика Харис, вдовицата е посетила лекаря си, който обаче я уверил, че не е болна от коронавирус и я изпратил обратно вкъщи. Сънди прекарала следващите денонощия под карантина с надеждата, че това е временно положение и съвсем скоро ще се оправи. Но този момент така и не идва. На 7-и март тя се влошава драстично и изпитва сериозни затруднения с дишането. Приета е по спешност в болница, където е диагностицирана с вируса и повече от седмица лекарите са в битка за живота ѝ.

Сънди Рутър и 6-те ѝ деца

За съжаление, дали заради забавената реакция, скорошната операция или рака, който е сринал имунитета ѝ, Сънди издъхва в началото на тази седмица. Тя оставя 6-те си деца сирачета, а тъгата е огромна и за приятелите ѝ, които толкова много я обичат. Близките ѝ са категорични, че Сънди е била невероятен човек, който винаги е протягал ръка на нуждаещите се и страхотна майка, победила всички трудности по пътя си, освен ужасния коронавирус.

„Тя беше страхотна приятелка, майка и съпруга. Великолепен човек. Съкрушени сме – тя успя да победи дори рака, но загуби битката с коронавируса. Това направо е лудост!“, сподели през сълзи приятелката ѝ Джесика Харис.

Нека бъдем отговорни и останем вкъщи! Тази постъпка може да спаси много животи.

Четете още: Елизабет II със специално обръщение за коронавируса