Момичета, нямаме никакви извинения да не се погрижим за себе си. Уикендът е най-подходящият момент да си останем вкъщи и просто да се поглезим.

За повече настроение и пълен релакс ви предлагаме няколко много лесни трикчета как да превърнете собствената си баня в отличен СПА център. Просто загасете телевизора, зарежете лаптопа и се отдайте на приятни процедури далеч от заразите и страховете. Лесно е, вижте как да го направите:

Загасете лампата и запалете свещи

Най-важният компонент е приглушената светлина. Веднага щом замените лампата с няколко свещи (най-добре да са ароматни) ще усетите невероятно спокойствие. Ако не разполагате с ароматни свещи, можете да заложите на обикновен ароматизатор, сигурни сме че сте се запасили добре.



Направете си вана със соли

Напълнете ваната с гореща вода и посипете с щедро количество соли или просто любимия душ гел. Ако имате рози у дома, може да сложите няколко листа във водата.



Използвайте четка за тяло

Направете си ексфолираща процедура на цялото тяло, като използвате четка. В случай, че не разполагате с такава, може да постигнете добър ефект и като си направите масаж с кафе. Освен това, то ще допринесе с приятен аромат.

Пуснете подходяща музика

Тихата музика, която ни напомня на някое екзотично място или просто ни успокоява и ни кара да не мислим за нищо, е най-добрият начин да си отпочинете. Може да заложите на smooth jazz, chill out, фадо или защо не просто на звук от танца на дъждовни капки.

Направете си маска за лице или коса

Ако не сте се запасили с маска за лице или коса, можете да си направите от продуктите в кухнята. Има стотици рецепти, на които можете да заложите. Погрижете се за кожата и косата си, те го заслужават, вие също.



Бонус съвет:

Използвайте силата на дишането, за да се почувствате още по-спокойни. Просто поемайте дълбоко въздух през устата и издишайте бавно и равномерно през носа. В ароматната среда с приглушена светлина и тиха музика, ще бъдете като преродени.

Четете още: 10 неподозирани приложения на спирта