Автор
Woman.bg

Джорджо Армани шие медицински облекла за борбата с коронавируса

Джорджо Армани е един от най-активните борци с коронавирусa в модната индустрия. Той беше един от първите, които направиха голямо дарение от 1,25 милиона евро, след което oткупи страниците в 60 италиански вестника, където благодари на лекари и медицински сестри в цялата страна за ежедневния им подвиг. Новата му стъпка е Armani да започне да произвежда медицински облекла за лекари, острият недостиг на които сега се усеща не само в Италия, но и по целия свят. Синьор Армани отпусна още 750 000 евро за проекта.

View post on Instagram
 


Тук е мястото да припомним, че марката Prada вече се зае с производството на защитно облекло за лекари в Европа, а в САЩ Ралф Лорън пое инициативата. Една от най-големите американски марки обяви пускането на 250 хиляди защитни маски и 25 хиляди медицински облекла. Благотворителната фондация на Ралф Лорън също дари 10 милиона долара за борба с коронавирусната епидемия.

В България дизайнерката Радослава Лазарова (модна къща „Блинк”) реагира на апел от рентгенологията на болница „Братан Шукеров” в родния ѝ град Смолян във връзка с недостиг на предпазни средства. Тя изработи и предостави на медицинския екип необходимите защитни маски. Известният асеновградски дизайнер на официални тоалети Стоян Радичев също реши да подаде ръка на своите съграждани по време на извънредното положение и започна да дарява безвъзмездно предпазни маски на хората. Всекидневно от ателието му в Долни Воден излизат около 400 на брой маски, които той разпределя на домове за деца без родители – в Асеновград и Плевен, на болницата в Асеновград, на полицаите в местното РПУ и на други държавни институции.

Четете още: Томи Хилфигер - дизайнерът, който постигна американската мечта