Всяко малко момиченце си мечтае как един ден, когато се превърне в пораснала красавица, ще срещне принца на мечтите си, за когото ще се омъжи. Години наред тя мечтае за този миг, в който ще каже „Да“ пред всички, облечена в най-красивата бяла рокля и нищо няма да може да помрачи щастието ѝ.

За съжаление обаче, тази приказка си остава неосъществена за някои, а за други се превръща в най-лошия ден в живота, който ще искат да забравят завинаги. Такъв е и случаят на една булка, която избяга от сватбата си буквално минути, преди да се врече във вечна вярност и любов на мъжа, когото толкова обича.



Денят е прекрасен, сватбата е планирана до последния детайл и всички гости очакват с нетърпение церемонията да започне. Младоженецът излиза, идва ред на булката. Тя е буквално на няколко крачки от вратата, когато вижда една непозната жена, която сякаш иска да я спре, като я заговаря. Развълнуваната булка прави опит да я отклони, защото няма търпение да отиде при любимия и да му каже заветното „Да“. Непознатата обаче е категорична, че трябва да ѝ съобщи нещо много важно, преди да е влязла в ритуалната зала. Сърцето на героинята ни сякаш спира за миг, когато чува това и е нетърпелива да разбере кое е толкова важно.



Непознатата не проронва и дума, а просто ѝ показва снимка на телефона си. На нея ясно се вижда как младоженецът е в страстна прегръдка с друга жена. И макар да осъзнава, че любимият ѝ явно я е излъгал, че ѝ е верен, тя го защитава като казва, че вероятно това е стара снимка. Жената обаче я уверява, че нашата героиня не е единствената дама, намерила място в сърцето на мъжа, за когото след няколко минути ще се омъжи. Напротив, оказа се, че тя е една от многото, за които дори и не подозира, включително и жената, която в момента стои срещу нея. За миг целият свят на щастливата булка се срина...

Непознатата жена обяснява, че и тя съвсем случайно е разбрала, че не е единствената измамена. Всъщност, тя и дамата от снимката са се срещнали и са решили, че трябва да съобщят на нашата героиня, за да я предпазят от огромна грешка, а именно да се омъжи за неверника. И в този момент булката изтрива сълзите си, които се стичаха неспирно по лицето ѝ, обръща гръб и си тръгва първа от собствената си сватба.

В продължение на часове телефонът ѝ не спира да звъни, но тя така и не отговаря, а просто затваря тази глава от живота си. Самата тя споделя, че е взела решението, тъй като е убедена, че мъжът ѝ никога няма да спре да я мами и завръшва разказа си с думите: „Не знам как ще повярвам на някого отново“.



Четете още: Благодаря ти, че нямаше смелост да останеш с мен