В Дубай пуснаха онлайн сватби за нетърпеливите да консумират брака си

Крайно време е да приемем, че светът вече никога няма да бъде същият. Дори и това, което сме възприемали като непроменливо, ще се промени. Дори и там, където е кипял живот, днес вече е пусто. Просто трябва да продължим напред, използвайки изобретателност. От няколко дни насам ОАЕ са намерили решение на един от проблемите, пред които е изправена немалка част от човечеството.

Със сигурност много двойки са планували да сключат брак през следващите месеци, но след разпространението на коронавируса, съвсем не е ясно дали ще могат да го сторят. Е, в ОАЕ е напълно възможно, защото там вече се предлага услуга за онлайн сватби. Съвсем като в XXI в., в който технологиите са достатъчно развити. Да, влюбените гълъбчета няма да се радват на пищно тържество, шумни наздравици и прегръдки и целувки с роднините, но поне ще могат да се врекат във вечна вярност и любов на половинката си. Ето как става това:

Двойката подава документи за встъпване в брак на страницата, създадена специално за това от правосъдното министерство на емирствата. Изисква се бъдещите съпрузи да изберат и кое духовно лице да ги бракосъчетае. Те ще имат избор от определен списък със свещеници, които имат право да водят церемонията на исламския брак. След сватбената церемония, която протича онлайн, се издава брачно свидетелство.

Четете още: Меган стана жертва на лоша шега